Ivana Milanová Kultúra

Folklórna skupina Lúčan vybuduje vďaka nadácii KIA krojáreň

Nadácia Kia Motors Slovakia podporí 38 projektov v zamestnaneckom grantovom programe Región kultúrne zameranom na podporu kultúrnych aktivít a obnovu historických pamiatok v Žilinskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Folklórna skupina Lúčan vybuduje vďaka nadácii KIA krojáreň
Zdroj: Dnes24.sk

O podporu podľa neho v tomto roku požiadalo rekordných 139 neziskových organizácií, škôl, obcí a miest zo Žilinského kraja. „Naši zamestnanci spolu s odborníkmi z kultúry vybrali celkovo 38 úspešných žiadateľov, ktorí získajú granty až do výšky 3000 eur. Celkovo na grantový program vynaloží nadácia 100.000 eur,“ povedal správca nadácie Dušan Dvořák.

Folklórna skupina Lúčan vybuduje s finančnou podporou nadácie krojáreň. „V spolupráci s obcou Lúčky (okres Ružomberok) každý druhý rok organizuje Dolnoliptovské folklórne slávnosti pod Chočom a pravidelne sa zúčastňuje na všetkých oslavách v obci. V kúpeľoch Lúčky vystupujú tanečníci každý mesiac v celovečernom programe pre kúpeľných hostí, kultúrne tradície približujú na regionálnych prehliadkach, festivaloch a iných podujatiach. Nadácia tak prispieva k zachovaniu ľudových zvykov pre ďalšie generácie a ich prezentácii širokej verejnosti doma a v zahraničí,“ podotkol správca nadácie.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…lynov-237707

http://ruzomberok.dnes24.sk/…cnica-237716

http://ruzomberok.dnes24.sk/…-3000-237578

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM