Jozef Milan Rôzne

FOTO: Hanba na ceste z Vlkolínca: Toto vidia turisti...

Má nám robiť reklamu, no turisti môžu jedine nechápavo krútiť hlavami! Návštevníci Vlkolínca počas prechádzky na Malinô Brdo narazia hneď na celú sériu zahanbujúcich výjavov. A to všetko po začiatku turistickej sezóny. Pozrite si to...

Mesto Ružomberok sa oprávnene pýši svojim Vlkolíncom, podhorskou osadou a zároveň „ulicou“ mesta, ako je to zapísané v najstarších listinách. Takmer čisto drevená obec je od roku 1977 pamiatkovou rezerváciou ľudovej architektúry a v decembri 1993 bola zapísaná do zoznamu Svetového prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO.

Zápisom do tohto zoznamu získal Vlkolínec právo používať znak svetového dedičstva UNESCO. Na základe uvedeného mestskí poslanci v roku 2008 schválili pre Vlkolínec štatút mestskej časti.

Turista (dúfajme, že zatiaľ väčšinou domáci) na prechádzke z Vlkolínca na Malinô Brdo môže vidieť ako sa emblém svetového dedičstva doslova váľa v prachu. Realita nie je len dielom vandalov, ale aj zubu času. Isto je načase dať veci do poriadku, a to nielen preto, že ide o emblém svetového dedičstva.

RK Vlkolinec
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM