Jozef Milan Stolný tenis

FOTOMOMENTKY: Slovenská vlajka stúpala pre Alenu

Najúspešnejšia ružomberská olympionička Alena Kánová sa vráti z Londýna s bronzovou medailou. Na fotografiách si môžete sčasti vychutnať atmosféru súboja a dekorovania víťazov najúspešnejšieho súťažného dňa pre Slovensko.

Naša stolná tenistka na svojej štvrtej paralympiáde získala štvrtý kov a v historickej tabuľke slovenských letných paralympionikov je na piatom mieste (1 – 1 – 2). Úvod zápasu ju však zaskočil. „Britka hrala útočne, dala zopár prasiatok, set mi ušiel,“ povedala Kánová. S trénerom Romanom Cibulkom sa dohodli potom na zmene taktiky. **„A výdatne mi pomohli fanúšikovia,“ **dodala bronzová Kánová, ktorá si vybrala z práce polročné voľno, aby sa dobre pripravila na Londýn.

Šéf Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš splnil svoje predsavzatie a získal svoje tretie paralympijské zlato, keď vo finále stolnotenisového turnaja vozičkárov zdolal Kyung Mook Kima 3:1. **"Stále som mal v sebe vieru – aj za olympionikov – že tu zahrajú slovenskú hymnu. Zaslúžime si to. To bola pre mňa silná motivácia,“ **povedal 43-ročný stolný tenista, ktorý v celom turnaji stratil iba dva sety.

Slovenský stolný tenista Richard Csejtey, štvornásobný účastník paralympiády, podľahol v londýnskom finále Číňanovi Šuaj Čaovi 1:3 a získal pre Slovensko striebro. V jeho aktuálnej paralympijskej zbierke 0 – 3 – 2 chýba zlato.

ruzomberok24/ spv.sk foto: spv.sk

RK kanova londyn
24
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM