Futbal

FUTBAL MLADÝCH: Chlapci MFK hrali s rovesníkmi z Pohronia až na jednu výnimku víťazne

Šesť mládežníckych tímov MFK Ružomberok si meralo sily s FK Pohronie. Iba starší žiaci z U15 nenašli kľúč na obranu súpera a inkasovali náhodný gól, ktorý znamenal prehru. Asistent trénera žiačok si nevie svoje dievčatá po troch zápasov vynachváliť.

Ilustračný obrázok k článku FUTBAL MLADÝCH: Chlapci MFK hrali s rovesníkmi z Pohronia až na jednu výnimku víťazne
Zdroj: Dnes24.sk

II. liga starší dorast (U19)

  • MFK Ružomberok – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 4:1 (1:0) Góly RK: Zsigmund 2, Omasta, A. Bartoš

Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Hoci sme mali počas celého stretnutia územnú prevahu, chýbala nám presnosť v predfinálnej fáze a v zakončení. V druhom polčase po vyrovnaní na 1:1 sme prekonali desaťminútový herný útlm, no tromi gólmi v krátkom časovom úseku hráči úplne zaslúžene zápas doviedli do víťazného konca."

II. liga mladší dorast (U17)

  • MFK Ružomberok – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 4:0 (3:0) Góly: Zemančík, Foťko, Porubän, Kmeť

Peter Penov (tréner MFK Ružomberok U17): ,,Počas celého stretnutia sme boli dominantným družstvom, súpera sme nepustili do výraznejšej šance. Škoda viacerých nepremenených gólových príležitostí z našej strany."

I. liga starší žiaci – stred (U15)

  • FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa – MFK Ružomberok 0:1 (0:0)

Mojmír Šrobár (tréner MFK Ružomberok U15): ,,Podali sme katastrofálny výkon, proti jednoducho brániacemu súperovi sme sa nedokázali presadiť, neustále sme sa pokúšali o individuálne prieniky, miesto jednoduchej a rýchlej kombinácie. Dôsledkom našej neschopnosti bolo, že sme sa nedostali ani do poriadnej šance. Súper bol na našej polovici dvakrát, z toho raz vystrelil, na našu smolu trafil príliš dobre a tak lopta skončila v našej šibenici. Po góle sme nedokázali nájsť recept na povzbudeného súpera a tak výsledkom bola zahanbujúca prehra."

I. liga starší žiaci – stred (U14)

  • FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa – MFK Ružomberok 1:4 (0:1) Góly RK: Bradiak 3, M. Makovický

Ivan Hvolka (tréner MFK Ružomberok U14): ,,Musím chlapcov pochváliť za dobrý a obetavý výkon v ťažkom zápase. Aj keď máme v družstve veľkú maródku, zodpovednosť na seba zobrali aj ostatní hráči. V druhom polčase sme jednoznačne ovládli hru a zaslúžene zvíťazili. V zápase sa strelecky presadil autor troch gólov Erik Bradiak."

I. liga mladší žiaci – stred (U13)

  • MFK Ružomberok – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 4:1 (0:1) Góly RK: Červeň, Rakyta, Vrábeľ, Záhradník

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U13): ,,Do zápasu sme nastúpili s cieľom vyhrať, čo sa nám aj podarilo. Bol to kvalitný zápas z obidvoch strán, ale aj napriek tomu sme boli po celý zápas lepším družstvom. Prvý polčas sme sa nedostávali do šancí, ale v druhom polčase sme zvýšili tempo a súperovi sme dali štyri góly a asi štyri čisté šance sme nepremenili. Chlapcov môžem pochváliť za prístup v zápase."

I. liga mladší žiaci – stred (U12)

  • MFK Ružomberok – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 15:1 (9:0) Góly RK: Jokel 5, Butkaj 3, Kulich 2, Jantošík 2, Nemček, Šotter, Hrivňák

I. liga žiačok SsFZ – Sever

  • MFK Ružomberok – OŠK Bziny 2:0 (1:0) Góly: F. Kovalíková, Droppová
  • MFK Ružomberok – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 6:0 (2:0) Góly: Droppová 4, F. Kovalíková, V. Kovalíková
  • MFK Ružomberok – TJ Havran Ľubochňa 0:0

Pavol Strmenský (asistent trénera žiačok MFK Ružomberok): ,,Dievčatá zaslúžene získali sedem bodov do tabuľky a predvedenou hrou upútali nielen divákov, ale aj prítomných trénerov. Kvalitnou kombinačnou hrou zatláčali svoje súperky do hlbokej defenzívy a neustále sa tlačili do zakončenia. V poslednom zápase, ktorý bol skutočnou prehliadkou kombinačných schopností našich hráčok a ktorý sa až na krátke úseky odohrával iba na polovici súpera, nás opustilo strelecké šťastie, a tak sme sa nakoniec museli uspokojiť iba s bezgólovou remízou."

Liga prípraviek (U10)

  • MŠK Fomat Martin – MFK Ružomberok 13:18

Peter Kiša (tréner MFK Ružomberok U10): ,,V príjemnom počasí sme odohrali veľmi vyrovnané stretnutie. Počas celého stretnutia nám robila problém rozohrávka. Máme zlý prvý dotyk s loptou a v niektorých momentoch sme málo agresívni. Namiesto kľučky volíme prihrávku na jeden meter. Napriek tomu sme videli v zápase aj pekné akcie. Chlapcom sa chcem poďakovať za výkon."

  • MFK Ružomberok – MŠK Námestovo 21:9

Peter Kiša (tréner MFK Ružomberok U10): ,,Proti robustným chlapcom z Oravy sme odohrali kvalitné stretnutie. Musím chlapcov pochváliť, pretože počas celého stretnutia si hrali svoju hru. Chalani ma potešili v útočnej fáze, kde sa snažili kombinovať. Vychádzali im kľučky jeden na jedného a to malo za následok prečíslenie súpera. V zakončení máme ešte rezervy. V obrane si musíme viac veriť. Niekedy sa zbytočne zbavujeme lopty a sme málo dôrazní. Mal som dobrý pocit zo zápasu, chlapcom ďakujem za pekný výkon."

Liga prípraviek (U9)

  • MFK Ružomberok – MŠK Námestovo 16:5

MFK Ružomberok U9: Rusnák, Dorník, O. Uličný, Rajnoha, Hrnčiar, Tomčík, Hlavčo, Piták, Kohút, Mrva, Frič, Kerdík, Sloboda, F. Uličný, Glemba

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U9): ,,Máme za sebou predposledné kolo v jesennej časti ligy prípraviek. V chladnom počasí sme odohrali priemerný zápas. Chlapci sa snažili aj kombinovať, ale veľký problém nám robilo spracovanie lopty a lepší ťah na bránu. Výborný zápas odohral Adam Rajnoha, ktorý strelil osem gólov a to je v našej kategórii najmladší. Chcem sa všetkým poďakovať za účasť na zápase aj v tomto chladnom počasí."

U10 – MEDZINÁRODNÝ TURNAJ V DOLNOM KUBÍNE

  • MFK Ružomberok – Limanova 3:1
  • MFK Ružomberok – Cracovia Krakov 2:3
  • MFK Ružomberok – FC Spartak Trnava 2:4
  • MFK Ružomberok – Horná Nitra 0:2
  • MFK Ružomberok – AS Trenčín 1:1

Zápas o 9. miesto:

  • MFK Ružomberok – FK Třinec 5:4

Zdroj: mfkruzomberok.sk; ilustračné foto: Peter Graf;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM