Jozef Milan Futbal

FUTBAL MLADÝCH: Dorastenci pokračujú na víťaznej vlne, žiačky postúpili do slovenského finále

Dorastenci MFK v zápasoch 9. kola nedali domácim z Novej Bane šancu, rovesníci z Mikuláša neboli pre našich chlapcov z U10 a U9 zdatným súperom. Žiačky si vybojovali účasť vo finále Mini Champions Ligy, čo sa mladším žiakom nepodarilo.

Ilustračný obrázok k článku FUTBAL MLADÝCH: Dorastenci pokračujú na víťaznej vlne, žiačky postúpili do slovenského finále
Zdroj: Dnes24.sk

II. liga starší dorast (U19)

MFK Nová Baňa – MFK Ružomberok 0:6 (0:3) Góly: Matula 2, Zsigmund, R. Kružliak, Madleňák, Šroba

Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Za súvislého dažďa na úzkom, resp. krátkom ihrisku sme od začiatku dominovali herne aj gólovo. Mužstvo a rovnako jednotlivci držia nadpriemernú úroveň svojich výkonov!"

II. liga mladší dorast (U17)

MFK Nová Baňa – MFK Ružomberok 0:6 (0:5) Góly: Zemančík 3, Machaj 2, Hrdina

II. liga junioriek SsFZ

MFK Ružomberok – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 4:1 (2:0) Góly RK: Kokošková 2, Čellárová, Droppová

Peter Dubovec (tréner junioriek MFK Ružomberok): ,,Bol to zápas, kde sme dominovali v každej činnosti. Súper hrozil z brejkov, ktoré sme až na jeden prípad ustrážili, resp. nás podržala brankárka. Niektoré hráčky sa však na ihrisku opäť len hľadali. Mrzia ma hluché pasáže, hlavne po prestriedaní, kedy sme si kombinačne nerozumeli. Baby musia s nami trošku viac potrénovať. V posledných dvoch zápasoch baby potvrdili, že zápasy sa vyhrávajú a prehrávajú v hlavách. Sám som zvedavý, ako sa naladia na najbližšieho súpera. Som však optimista!"

Liga prípraviek (U10)

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Ružomberok 5:47 (3:20)

Peter Kiša (tréner MFK Ružomberok U10): ,,Počas celého stretnutia sme sa snažili o útočnú hru. Súper nás ničím nepreveril. Veľmi ma mrzí, že máme stále problém s brankármi. V zápase sme sa snažili meniť hráčom posty, aby si vyskúšali rôzne herné situácie."

Liga prípraviek (U9)

FK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Ružomberok 4:26 Góly RK: Dorník 6, Rajnoha 4, Piták 4, P. Makovický 4, Hrnčiar 3, Glemba 2, Sloboda 2, Kerdík

MFK Ružomberok U9: Rusnák, Kohút, Hlavčo, Rajnoha, Dorník, Sloboda, Krakovský, Piták, Glemba, T. Makovický, O. Uličný, Furdek, P. Makovický, Hrnčiar, Mrva, Kerdík, F. Uličný, Tomčík

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U9): ,,V peknom počasí sme odohrali dva rozdielne polčasy. Zápas mal jednoznačný priebeh a o víťazovi bolo rozhodnuté už po pár minútach. V prvom polčase chlapci hrali s chuťou, čo bolo vidieť na ihrisku. Bolo tam pár nádherných gólov do prázdnej bránky po pekných kombinačných akciách. Do druhého polčasu chlapci nastúpili nekoncentrovane. Začala nám viaznuť rozohrávka, prehrávali sme osobné súboje. V zlom výkone sme pokračovali celý druhý polčas až na pár svetlých výnimiek. Musíme popracovať na prihrávkovej činnosti."

U12 – KRAJSKÉ FINÁLE MINI CHAMPIONS LIGY Martin

  • MŠK Fomat Martin – MFK Ružomberok 5:2
  • MFK Ružomberok – MŠK Žilina 3:5
  • MFK Ružomberok – FC Attack Vrútky 4:3
  • MFK Ružomberok – MŠK Námestovo 3:3
  • MFK Ružomberok – FK Čadca 8:4

Konečné poradie:

  1. MŠK Žilina 15b
  2. MŠK Fomat Martin 12b
  3. MFK Ružomberok 7b

Do celoslovenského finále postúpila prvá Žilina.

ŽIAČKY – KRAJSKÉ FINÁLE MINI CHAMPIONS LIGY Martin

Žiačky postúpili na finálový turnaj, ktorý sa uskutoční v októbri v Nemšovej.

  • MFK Ružomberok – MŠK Fomat Martin 9:1

Góly RK: Droppová 4, Kokošková 2, Mašurová 2, N. Konfálová

  • MFK Ružomberok – ŠKF VIX Žilina 5:0

Góly: Droppová 2, Kokošková, F. Kovalíková, Mašurová

  • MFK Ružomberok – TJ Havran Ľubochňa 7:3

Góly RK: Kokošková 2, Mašurová 2, Droppová, V. Kovalíková, N. Konfálová

Pavol Strmenský (asistent trénera žiačok MFK Ružomberok): ,,Dievčatá vstúpili do turnaja maximálne sústredené a zodpovedne si v zápase plnili svoje úlohy. To sa premietlo do vysokého víťazstva proti domácim hráčkam a zvýšila sa psychická pohoda celého nášho tímu. V druhom zápase dievčatá jednoznačne dominovali a svojim súperkám zo Žiliny nedovolili ani raz skórovať. V poslednom zápase proti Ľubochni nastúpili proti sebe dovtedy neporazené tímy a výsledok tohto zápasu mal určiť víťaza celej kvalifikácie. Lepšie začali naše súperky, keď sa po náhodnom góle ujali vedenia. Iniciatíva a kvalita boli však na našej strane."

Zdroj + foto: mfkruzomberok.sk;

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM