Futbal

Futbalisti MFK privezli z Dunajskej Stredy bod, ktorý málokto čakal

V 14. kole Fortuna ligy získal MFK Ružomberok cenný bod na trávniku dunajskostredského DAC. Tréner Ladislav Šimčo pred zápasom avizoval, že vidí na chlapcoch odhodlanie a že by už aj na súperovej pôde mohli získať nejaké body. Stalo sa zásluhou gólu Adama Zreľáka.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti MFK privezli z Dunajskej Stredy bod, ktorý málokto čakal
Zdroj: Dnes24.sk

DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Ružomberok 1:1 (0:0)

Góly: 73. Szarka – 78. Zreľák. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Straka, Szabó – Lupták, Almaský, 3605 divákov

DAC: Penksa – Turňa, Kwin, Saláta, O. Szabó – Krišto, G. Straka (66. Antunovič) – E. Ujlaky (46. Szarka), P. Štepanovský, Brašeň – Jurčo (69. Sabler)

Ružomberok: Putnocý – Ondrek, Kružliak, Práznovský, Lovás – Turrčák (85. Armando Mance), Vavrík, Nagy, Janič (13. Lupták), Almaský (+90. Gerát) – A. Zreľák

Na začiatku zápasu si minútou ticha aktéri uctili zosnulého Vladimíra Hrivňáka, bývalého trénera Dunajskej Stredy, ktorý viedol mužstvo v 70-tich a 80-tich rokoch. Pred výkopom sa mužstvá pripojili k výzve stop rasizmu.

Prvý vážnejší moment prišiel v 11. minúte, keď po rohovom kope Szabóa trafil hlavou bočnú sieť Jurčo. O tri minúty vyslal strelu z 23 metrov Štepanovský, avšak vedľa brány. V 20. minúte zahrávala Dunajská Streda z 19 metrov priamy kop, ale strelu Krišta brankár Putnocký zneškodnil. Prvých 30 minút sa hralo medzi šestnástkami s viacerými chybami na oboch stranách. Aj keď sa mužstvá dostali pred súperovu bránu, chýbala finálna prihrávka. Domáci DAC sa tlačil hlavne nakopávanými loptami, ale obrancovia Ruže odolávali. V 40. minúte mohli dať hostia prvý gól, na dlhú prihrávku nabiehal Zreľák aj brankár Penksa, k lopte sa však dostal Ružomberčan skôr, nastrelil prázdnu bránku, ale lopta išla tesne vedľa. V 43. minúte vyslal ďalšiu strelu Zreľák, Penksa loptu vyrazil, ale ani dorážajúci Almaský nevedel skórovať.

Úvod druhého polčasu patril domácim, po príchode Szarku sa snažili jednoznačne streliť úvodný gól. Napriek snahám cez prehustenú obranu a stred poľa sa Dunajská Streda ťažko dostávala pred Putnockého. V 57. minúte hrozil za hostí Almaský, ale strela z 20 metrov išla nad. Z ničoho nič otvára Dunajská Streda skóre zápasu. Na center Antunoviča vybiehal Putnocký, ktorého však Szarka predbehol a hlavičkou skóroval – 1:0. Domáci sa z vedúceho gólu dlho netešili, hráči si opäť zavarili pred pokutovom územím. Brašeň prihral malú domov Penksovi, loptu získal Zreľák a vedľa brankára vyrovnal – 1:1. V 84. minúte mal DAC opäť šancu na skórovanie, z priameho kopu z 25 metrov vyslal strelu tesne vedľa bránky Szabó. Do veľkej šance sa dostal Vavrík, v 87. minúte dostal prihrávku pred pokutovým územím, ale do jeho strely vletel Saláta.

Mikuláš Radványi, tréner DAC: „Moji hráči neboli mentálne pripravení, chýbala ľahkosť v kombinácií a tým bol súper rýchlejší. To bol náš najslabší domáci zápas v roku 2014. Dnes sme si nezaslúžili získať tri body.“

Ladislav Šimčo, tréner MFK Ružomberok: „Prvýkrát sme hrali doma proti mužstvu, ktoré dobre bráni, my sme museli tvoriť hru. Na stretnutie sme sa tešili, lebo v Dunajskej Strede je pravé futbalové prostredie. Boli sme mentálne a fyzicky pripravení. Stále sme hrozili nebezpečnými kontrami. Možno sú chlapci smutní, že sa nám nepodarilo zvíťaziť, ale berieme aj bod.“

ilustračné foto: mfkruzomberok.sk

Zdroj: SpeedwayClub.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM