Ivana Milanová Rôzne Správy

Futbalisti sa chystajú darovať najcennejšiu tekutinu

V piatok (7.10.) doobedu sa futbalisti z MFK Ružomberok spolu s realizačným tímom stretnú na netradičnom mieste, na oddelení hematológie a transfuziológie Ústrednej vojenskej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti sa chystajú darovať najcennejšiu tekutinu
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk

Situáciu so urgentným nedostatkom krvi spôsobilo nielen dovolenkové obdobie, ale aj množstvo akútnych prípadov (ARO, onkológia, traumatológia).

„Situácia je i naďalej vážna a chýbajú nám takmer všetky krvné skupiny. Zlú situáciu s krvou, sa rozhodli zachrániť futbalisti MFK Ružomberok, ktorí prídu hromadne darovať krv ÚVN SNP Ružomberok – FN. Športovci prídu v piatok dňa 7. 10. 2016 o 8:30 – Ústav klinickej hematológie a transfuziológie.“ uviedla hovorkyňa Ústrednej vojenskej nemocnice Petra Dišková.

Hráči aj členovia realizačného tímu spoločne darujú najcennejšiu tekutinu, od ktorej bezprostredne závisí ľudský život a nikdy jej nie je dosť.

Futbalisti pozývajú aj svojich fanúšikov

Okrem toho, že týmto gestom chceme pomôcť ľuďom odkázaným na transfúziu, zároveň chceme osloviť aj našich fanúšikov, aby si taktiež našli cestu na oddelenie a pomohli dobrej veci! – vyzýva webová stránka mfkruzomberok.sk

Prečítajte si tiež:

Chcete od mesta v roku 2017 dotáciu? Predkladajte svoje žiadosti

Polícia pátra aj po ďalšej tínedžerke z Ružomberka: Márii Sofii (16)

Zdroj: MFK Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM