Jozef Milan Samospráva

Generál Igor Čombor si prevzal ocenenie Čestný občan mesta Ružomberok

V septembri Mestské zastupiteľstvo schválilo udelenie Čestného občianstva mesta Ružomberok generálmajorovi vo výslužbe Igorovi Čomborovi. V piatok 14.decembra 2012 sa vo Veľkej zasadačke Mestského úradu uskutočnilo slávnostné odovzdanie ocenenia.

Ilustračný obrázok k článku Generál Igor Čombor si prevzal ocenenie Čestný občan mesta Ružomberok
Foto: Jozef Milan

Čestné občianstvo Igorovi Čomborovi odovzdával primátor Ružomberka Ján Pavlík. Slávnosti sa zúčastnil veľký počet významných hostí, ktorým sa bývalý riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok – Fakultnej nemocnice krátko prihovoril. Z jeho prejavu vyberáme:

Dojatie

Ťažko je zakrývať dojatie, človek by sa musel veľmi pretvarovať a byť veľkým hercom, keby skrýval dojatie v tejto pre mňa veľkej chvíli, ktorú prežívam veľmi spontánne. Som veľmi rád, že ste všetci prišli na túto slávnostnú akciu, ktorá sa koná vlastne kvôli mne, čo si veľmi vážim.

Ocenenie

Myslím si, že čestné občianstvo nie je ocenenie mojej osoby, ale ocenenie ružomberskej vojenskej nemocnice, ktorá tu za pár rokov bude oslavovať sté výročie svojho založenia. Nemocnica vznikla na začiatku I. svetovej vojny v roku 1914 ako záložná nemocnica pre ranených a chorých, ktorí boli privážaní z východných bojísk.

Energia

Áno, niečo som v Ružomberku dokázal, keď som sem prišiel genius loci tohto mesta bol veľmi silný, dneska je už slabší. Vtedy som získal tú potrebnú energiu, aby som nemocnicu niekam ďalej posúval, čo sa týka jej významu, kvality a rozsahu medicínskej starostlivosti, ktorú môže poskytovať.

Vďaka

Vážim si toto ocenenie a ešte viac si vážim to, že ste ma v tejto slávnostnej chvíli prišli všetci podporiť. Ešte raz veľká vďaka.

Generál Igor Čombor - Čestný občan mesta Ružomberok
27
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM