Ivana Milanová Od Vás

Gitarové duo SZUŠ Jánoš bodovalo na festivale komornej hudby v Čadci

Študentky hudobného odboru Súkromnej základnej umeleckej školy (SZUŠ) Jánoš – Marianna Rusková a Marcela Haličková sa v stredu 8. júna zúčastnili medzinárodného Festivalu komornej hudby Čadca 2016 (FKH) v Čadci.

Ilustračný obrázok k článku Gitarové duo SZUŠ Jánoš bodovalo na festivale komornej hudby v Čadci
Zdroj: SZUŠ Jánoš - Martin Buzna

Interpréti mali v rámci časového limitu zahrať skladby, ktoré hodnotila odborná porota v zložení prof. Dušan Lehotský, Mgr. art. Adam Marec, ArtD. a Mgr. art. Jozef Vohár.

Veľký úspech na festivalovej prehliadke dosiahlo gitarové duo Marianna Rusková a Marcela Haličková, keď im za ich hudobný výkon odborná porota udelila zlaté pásmo v kategórii A2 .

„Veľmi nás potešilo, že sa nám podarilo v silnej konkurencii obhájiť zlaté pásmo a titul laureáta festivalovej prehliadky. Verím, že tento úspech bude pre žiakov a učiteľov našej školy motiváciou k ďalšej usilovnej práci a ešte k lepším výkonom,“ vyjadrila svoje pocity po súťaži riaditeľka SZUŠ Jánoš Anna Jánošová.

Porota hudobníčkam z Ružomberka udelila ešte jedno výnimočné ocenenie. Marianna Rusková a Marcela Haličková dostali uznesenie festivalovej rady za najvýraznejší výkon pre gitarové duo, čím získali titul laureáta festivalovej prehliadky. Následne vo štvrtok 9. júna odprezentovali svoje umenie na Koncerte laureátov festivalu FKH Čadca 2016.

Ako doplnili Marianna Rusková a Marcela Haličková: „Veľmi nás prekvapilo toto ocenenie. Nesmierne si ho vážime a ďakujeme všetkým, ktorí sa pričinili o získanie tejto ceny."

Na festivale sa od 6. do 9. júna zúčastnilo 27 základných umeleckých škôl, 75 komorných zoskupení, 201 žiakov, 57 učiteľov zo Slovenska a Českej republiky. Hlavným organizátorom festivalu, ktorý sa konal pod záštitou primátora mesta Čadca Milana Guru, bola Základná umelecká škola Jozefa Potočára v Čadci.

Prečítajte si aj:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…rezil-242471

http://ruzomberok.dnes24.sk/…ieste-242459

Gitarové duo SZUŠ Jánoš bodovalo na festivale komornej hudby v Čadci
2
Galéria
Zdroj: SZUŠ Jánoš - Martin Buzna
Zdroj: SZUŠ Jánoš - Martin Buzna
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM