Jozef Milan Rôzne

Hasiči troch okresných miest likvidovali požiar kotolne

Ružomberskí profesionálni hasiči s pomocou kolegov z Dolného Kubína a Liptovského Mikuláša zápasili niekoľko hodín s požiarom, ktorý dnes popoludní zachvátil strechu opustenej starej kotolne v areáli bývalých bavlnárskych závodov.

Veliteľ zásahu Pavol Pecník našej 24-ke povedal, že požiar bol nahlásený o 14:00 a večer po 19-tej hodine hasiči svoju prácu končili. Vznik požiaru súvisí s búracími prácami, ktoré vykonávala búracia firma s veľkým demolačným strojom. Živnostníci, ktorých firma zamestnáva, odpaľovali dve nosné konštrukcie, pričom sa vznietila strešná krytina tvorená doskami, izoláciou, lepenkou a plechom.

**"V tesnej blízkosti ohniska sa nachádza funkčná vysokonapäťová elektrická rozvodňa, preto bolo treba v prvom rade odstaviť prívod elektrickej energie. Zásah sťažoval hustý dym,“ ** vysvetlil Pavol Pecník s tým, že hasičom sa podarilo včas zamedziť možnému šíreniu plameňov na okolité objekty.

Na otázku o zodpovednosti za škodu s náhradou nákladov na hasičský zásah sme sa dozvedeli, že v tomto prípade požiar spôsobili živnostníci – fyzické osoby a nie právnická osoba(demolačná firma), za čo im bola uložená pokuta 100 €, ktorá bola zaplatená.

ruzomberok24/ tasr foto: Štefan Koreň (č.10 – 15)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM