Jozef Milan Rôzne

Hasičský týždeň: Motorové píly v rukách po búrke, hasili tiež izbu v hoteli Romantik

Búrka, ktorá sa prehnala zo stredy na štvrtok aj nad našim okresom, dostala ružomberských hasičov na viacero miest v meste a obciach, a to ku odstraňovaniu popadaných stromov. Zatopenie budov nemali nahlásené a našťastie nedošlo ani ku väčším škodám.

Ilustračný obrázok k článku Hasičský týždeň: Motorové píly v rukách po búrke, hasili tiež izbu v hoteli Romantik
Zdroj: Dnes24.sk

Nočná búrka

Príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku v stredu 13. augusta urobili tri výjazdy ku popadaným stromom na štátnej ceste č. 59 za Likavkou smerom na Dolný Kubín, na Bernolákovej ulici, na Hrabovskej ceste a pred obcou Valaská Dubová. Motorovými pílami stromy popílili na menšie časti a tie odtiahli mimo cestu. Na druhý deň odstraňovali stromy na ulici A. Bernoláka, Ž. Silbigera, Malé Tatry a ulici Š. Moyzesa v Políku.

Požiar v Romantiku

Náhodná osoba privolala hasičov v sobotu 9. augusta počas dňa ku požiaru hotela Romantik na Železničnej ulici v Likavke. Horelo zariadenie jednej izby a v celé zariadenie bolo silne zadymené. Príčinou vzniku požiaru bola najpravdepodob­nejšie iná nedbalosť a neopatrnosť dospelých. Pri požiari došlo ku škode na zariadení v odhadnutej hodnote 10 000,– €. Hasiči pred požiarom uchránili majetok v odhadnutej hodnote 30 000,– €.

zdroj: HaZZ RK, Ján Ondruška; ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM