Kultúra

Herečka Anna Mišurová: Mnohokrát sa neubránim slzám dojatia

Už 15 rokov sa stretávajú recitátori a milovníci ľúbostnej poézie na celoslovenskej súťaži Koyšove Ladce, ktorá je usporiadavaná na počesť rodáka a básnika Pavla Koyša. Herečka ružomberského divadla OFINA Anna Mišurová už po tretíkrát za sebou bola ocenená 2. miestom.

Ilustračný obrázok k článku Herečka Anna Mišurová: Mnohokrát sa neubránim slzám dojatia
Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok 25. októbra 2013 zavítalo do kultúrneho domu 42 súťažiacich, ktorí boli rozdelení do 4. kategórii. Niektorí súťažiaci prišli po prvýkrát, niektorí chodievajú pravidelne a odnášajú si vzácne rady a pripomienky od odbornej poroty zloženej z profesionálnych recitátorov, pedagógov a hercov z VŠMU. Garantom odbornej poroty bol herec Juraj Sarvaš. Herečka a režisérka bábkového divadla OFINA a vedúca literárno-dramatického odboru ZUŠ Ľ.Fullu Anna Mišurová sa do súťaže prihlásila už po tretíkrát za sebou a po tretíkrát bola ocenená 2. miestom.

„Vždy sa veľmi teším na Koyšove Ladce, vládne tu neskutočná tvorivá atmosféra a poéziu tu cítiť v každom z účinkujúcich. Vek recitátorov sa pohybuje od 8 až do 80 rokov. Počuť výpovede mladých recitátorov a zrelé precítenie ľúbosti dospelého človeka je zážitkom a mnohokrát sa neubránim slzám dojatia a vďaky. Súťažiaci sú na vysokej umeleckej úrovni a porote je pridelená neľahká úloha. Každého z nás prednes posúva a dáva nám silu a energiu. Vždy sa budem s láskou vracať na tieto miesta,“ povedala Anna Mišurová.

Foto na titulke: vpravo Anna Mišurová

Koyšove Ladce - Anna Mišurová
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM