Jozef Milan Rôzne

Hlavný kontrolór mesta sa vzdal vedenia KDK, nahradil ho mestský poslanec

Začiatkom februára sa uskutočnilo výročné zhromaždenie Kresťanskodemokratického klubu (KDK) Ružomberok. Vo vedení klubu nastala výmena. Vladimíra Trnovského nahradil poslanec mestského zastupiteľstva Pavel Šípoš (na titulke prvý zľava).

Ilustračný obrázok k článku Hlavný kontrolór mesta sa vzdal vedenia KDK, nahradil ho mestský poslanec
Foto: Jozef Milan

V prvej časti klubového stretnutia zazneli informácie o stave a činnosti KDH a miestneho klubu v uplynulom roku. Za prítomnosti okresného predsedu KDH a prvého zástupcu primátora Michala Slašťana členovia KDK zrekapitulovali komunálne voľby, ktoré sa uskutočnili v novembri 2014. Prítomní ocenili aj účasť nových mladých členov KDK.

Voľba predsedu a podpredsedu KDK

Na programe bola aj voľba nového predsedu KDK, keďže doterajší predseda Vladimír Trnovský, ktorý bol v októbri 2014 zvolený za hlavného kontrolóra Mesta Ružomberok, sa po desiatich rokoch vzdal tejto funkcie. Vladimír Trnovský pre rk24 potvrdil, že podobne bude postupovať aj čo sa týka funkcie podpredsedu Okresného centra KDH.

Členovia KDK jednomyseľne zvolili za nového predsedu Pavla Šípoša, ktorý je druhé funkčné obdobie poslancom mestského zastupiteľstva za volebný obvod Baničné. „Teší ma prejavená dôvera členov KDK. V Ružomberku má kresťanská demokracia tradične silné postavenie. Dúfam, že počas môjho pôsobenia sa jej pozícia ešte viac posilní. Budem sa snažiť, aby aktivita klubu KDH bola viditeľná aj navonok, aby jej pozitívne pôsobenie pocítila aj široká verejnosť,“ povedal nový predseda vo svojom príhovore. Jednohlasnú podporu získal aj Radoslav Salák, ktorý bol zvolený za podpredsedu klubu, a ktorý je zároveň regionálnym tajomníkom KDH pre Liptov a Turiec.

PhDr. Pavel Šípoš sa narodil v roku 1979 v Ružomberku. Študoval na Katolíckej univerzite v Ružomberku a na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. V súčasnosti vyučuje na Strednej zdravotníckej škole Márie Terézie Schererovej v Ružomberku. Je ženatý, má dve deti.

Zdroj: Radoslav Salák, tajomník KDH; foto: rk24 (zľava Pavel Šípoš, Vladimír Trnovský, Michal Slašťan)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM