Petra Janigová Hokej

Hokejisti chcú v závere zabojovať o piate miesto

Jedna prehra, jedno víťazstvo a aktuálne piate miesto v tabuľke 1. ligy. Taká je víkendová bilancia ružomberských juniorov.

V 15. kole nestačili hokejisti Ružomberka na Michalovce, aktuálne prvý tím tabuľky a jeden z trojice ašpirantov na postup do Extraligy, si s nimi poradil hladko 6:0. Zápas sa zlomil v prostrednej časti hry, kedy východniari zaťažili konto domáceho brankára Žiaka štyrmi gólmi, z toho dva padli v presilovke. „Prišlo mužstvo, ktoré sa pripravuje na boj o postup do Extraligy, boli posilnení štyrmi hráčmi z A mužstva, takže bolo vidieť ten kvalitatívny rozdiel. My musíme hrať s tým čo máme, včera sme mali v zostave zase piatich dorastencov a predsa len ten vekový rozdiel je cítiť, aj keď zápas sme si prehrali zbytočnými vylúčeniami a potom prišli góly v oslabení. Michalovce sú momentálne kvalitatívne o triedu lepší,“ povedal na margo súpera tréner MHK Ružomberok Peter Žitník.

Oveľa dôležitejší zápas ale čakal na našich hokejistov v nedeľu. S Prešovom bojovala Ruža o víťazné body, ktoré bude potrebovať v konečnom ligovom zúčtovaní. A darilo sa jej výborne. Už po prvej tretine bol stav 2:0, no súpera definitívne zrazil na kolená päťgólový kolotoč v druhej tretine. Čisté konto si ale hokejisti MHK nakoniec neudržali, Prešov v závere korigoval výsledok tromi presnými zásahmi. Chuť z víťazstva to však nepokazilo, Ružomberok zvíťazil vysoko 8:3. „Dali sme si predsavzatie, že vyhráme aspoň jeden zápas s týmito silnými súpermi a to sa nám dnes podarilo. Chlapcom patrí poďakovanie, pretože predviedli naozaj bojovný výkon, aj keď pol mužstva máme stále chorých a zranených. Nastúpili sme len jedenásti, ale chlapci zabojovali, dali sme pekné góly, takže sme spokojní,“ zhodnotil zápas s Prešovom tréner MHK.

V neúplnej tabuľke je Ružomberok aktuálne na piatom mieste a do konca sezóny by tu chcel aj zotrvať. „Dali sme si cieľ, že ak skončíme šiesty, budeme spokojní, ale chceme byť piaty. Toto bol veľmi dôležitý zápas, pretože s Prešovom bojujeme o to piate miesto a keby nám niekto pred sezónou povedal, že budeme piaty, tak by to bolo asi na zváženie, ale je to reálne. Hráme ešte dva zápasy doma a tým, že sme Prešov porazili sme si udržali náskok šesť bodov, takže pevne verím, že skončíme piaty,“ zaželal si Peter Žitník.

Tento týždeň má Ružomberok voľno a v poslednom dvojkole sezóny odohrá zápasy proti Topoľčanom (18. februára) a Novým Zámkom (19. februára). Práve v poslednom súboji nadstavbovej časti bude na ľade poriadne horúco, hokejisti MHK totiž chystajú malú odvetu. „Chcel by som aj divákov pozvať na zápas s Novými Zámkami, pretože to je posledný zápas sezóny a myslím, že to bude hokej so všetkým, čo k tomu patrí,“ dodal P. Žitník.

hokej MHK - PO
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM