Petra Janigová Hokej

Hokejisti sa so sezónou rozlúčili víťazstvom a bitkou

Ružomberská juniorka ukončila tohoročnú sezónu 1. ligy juniorov vysokým víťazstvom 11:2. Zápas s Novými Zámkami však nebol výnimočný iba množstvom gólov, ale aj lavínou konfliktov a bitiek.

O vybavovaní účtov, ktoré si Nové Zámky vyrobili s Ružomberkom ešte v januári na domácom ľade, sa hovorilo už pred zápasom. A pri sľuboch určite nezostalo. Už prvá tretina naznačila, že toto stretnutie nebude prebiehať podľa klasického scenára, veď rozhodcovia rozdali až 28 trestných minút. Napriek tomu sa ale hokej ešte stihol hrať. Ako prví išli v 9. minúte do vedenia hostia, hokejisti MHK odpovedali o štyri minúty gólom Dvorštiaka v presilovke o dvoch hráčov.

Zápas nabral nový smer v druhej časti hry. Ružomberčania dali v rozmedzí 43 sekúnd dva rýchle góly a hostia stratili nervy. V 27. minúte sa pred domácim brankárom strhla obrovská mastenica, do ktorej sa zapojili obe päťky. Prizerali sa iba brankári a to boli vlastne jediní hráči, ktorí neskončili na trestnej lavici. Aj kvôli ďalším roztržkám sa druhá tretina poriadne naťahovala a tu už hokej veľa priestoru nedostal. Rozhodcovia udelili 67 trestných minút na strane Ružomberka a 103 na strane Nových Zámkov. „Keď sme boli u nich, tak hrali úplne rovnaký hokej ako dnes, tiež bolo tam viac bitiek ako hokeja. Dnes boli urazení, pretože vyhrávali a nám sa podarilo otočiť zápas. Tá veľká bitka bola ich zásluha, pretože vleteli do nášho brankára, keď už mal puk dávno v lapačke. Potom sa všetci chceli biť a ukázať, akí sú silní, bohužiaľ, my sme boli silnejší,“ povedal na margo divokého zápasu domáci hokejista Jakub Banáš.

Po ďalšej roztržke, kde sa do domáceho Bajtalu pod dohľadom rozhodcu pustil hosťujúci Hlinka, to už hostia definitívne zabalili a úplne prestali hrať. Ružomberok pohodlne pridával ďalšie góly, druhú tretinu preto vyhral 7:0. O tom, čo Nové Zámky v týchto chvíľach na ľade predvádzali, svedčili aj ich zvláštne reakcie, keď sa radovali pri každom inkasovanom góle. „To, že prestali hrať, bola podľa mňa vina trénera, pod ktorým by som ja osobne určite nechcel hrať, pretože tento pán dokáže takto pokaziť hráčom chuť na hru a ľuďom zase zážitok z hokeja. Napríklad pred týždňom, keď hrali v Prešove mal zápas rovnakú dohru. Každý tréner, ktorý proti Novým Zámkom nastúpi,l hovoril o fiasku,“ myslí si Jakub Banáš.

V tretej tretine už napätie opadlo a zápas sa dohral v relatívnom pokoji. Ružomberok napokon zvíťazil vysoko 11:2 a Novým Zámkom tak vrátil požičané. „Stalo sa, ale vyhrali sme a odplatili sme im zákernú hru, ktorú proti nám predvádzali doma. Nečakali sme, že to takto dopadne, veď v podstate polovicu zápasu to bol kvalitný hokej so všetkým, čo k tomu patrilo, no hostia si neudržali nervy a takto to dopadlo,“ skonštatoval Jakub Banáš a rovnaký názor mal aj tréner ružomberskej juniorky Peter Žitník: „Počas celej sezóny, kam Nové Zámky prišli, tam boli problémy – veľa vylúčení, hráči sa bili, nadávali, takže my sme na to museli byť pripravení. V prvom rade sme chceli hrať hokej, čo sme potvrdili strelenými gólmi, no potom sa hra uberala nesprávnym smerom, pretože ani rozhodcovia to nezvládli: ani jeden, ani druhý a ani tretí. My sme chlapcov viedli k tomu, že musíme vyhrať, ale jednoznačne doma sa biť nenecháme,“ uzavrel tréner MHK.

Ružomberok aj vďaka víťazstvu s Novými Zámkami napokon svoju premiérovú sezónu v 1. lige juniorov ukončil na výbornom piatom mieste, čím svoje pôvodné plány splnil na 110%.

MHK RK - NZ
24
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM