Rôzne Správy

Horská záchranná služba upozorňuje turistov: Na túry treba chodiť zavčas ráno

Slovenský raj je obľúbeným miestom nielen domácich turistov. Prípravu na túru netreba podceňovať. Môžete tak predísť poriadnym nepríjemnostiam.

Ilustračný obrázok k článku Horská záchranná služba upozorňuje turistov: Na túry treba chodiť zavčas ráno
Foto: Rastislav Búgel

Horská záchranná služba (HZS) apeluje na turistov, aby nepodceňovali horské prostredie a na túry odchádzali v skorých ranných hodinách a dostatočne vybavení. Predídu tak zablúdeniu vo večerných hodinách. Informovalo o tom Operačné stredisko HZS.

V pondelok (14.8.) vo večerných hodinách pomáhali horskí záchranári v Slovenskom raji dvojici turistov z Izraela. „Túru ukončili v rokline Suchá Belá a pre neznalosť terénu a obavu z vyčerpania si privolali pomoc. Horskí záchranári ich terénnym vozidlom transportovali na Podlesok k autu,“ uviedla HZS.

Večer zablúdili aj ďalší dvaja turisti zo Slovenska. Ocitli sa v ústí Bieleho potoka. „Keďže nemali svetlo a nevedeli ďalej pokračovať, požiadali HZS o pomoc. Tí ich po žltej turistickej značke doviedli k terénnemu vozidlu a následne transportovali na parkovisko na Podlesok, odkiaľ pokračovali samostatne,“ uzavrela HZS.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM