Rôzne

Hovorkyňa Mondi SCP: Firma ide nainštalovať zálohu na spaľovanie zapáchajúcich plynov

Smradľavé NCG plyny, ktorými bol Ružomberok neslávne známy hlavne v minulosti, sa spaľujú v regeneračných kotloch. Problém vzniká vtedy, keď je na kotloch porucha a časť týchto plynov sa uvoľňuje do ovzdušia cez uhlíkové filtre. Mondi SCP chce v tomto roku urobiť ďalší krok k zlepšeniu stavu.

Ilustračný obrázok k článku Hovorkyňa Mondi SCP: Firma ide nainštalovať zálohu na spaľovanie zapáchajúcich plynov
Foto: Jozef Milan

„V Mondi SCP pravidelne vyhodnocujeme naše potreby a snažíme sa o to, aby boli najlepšie dostupné technológie používané v celom našom závode. Preto v súčasnosti pripravujeme nový projekt, ktorý by mal zvýšiť efektivitu spaľovania zapáchajúcich plynov v závode, konkrétne ide o nový záložný systém na ich spaľovanie. Zariadenie bude slúžiť ako záskokové spaľovacie zariadenie v prípade, že nebude možné spaľovať NCG plyny v jednom z regeneračných kotlov. Systém likvidácie tak bude výrazne jednoduchší,“ povedala hovorkyňa firmy Martina Hlavatá.

Nové spaľovacie zariadenie plánuje kombinát umiestniť na bočnej strane najnovšieho regeneračného kotla RK3. „Znamená to, že budeme môcť spaľovať plyny efektívnejšie a zníži sa doba trvania okolností, za ktorých bude nevyhnutné ich uvoľňovať do ovzdušia cez uhlíkové filtre,“ doplnila Hlavatá. Hovorkyňa potvrdila, že nová technológia bude namontovaná najneskôr v jeseni tohto roka. Výšku investície firma zverejniť odmietla.

Zdroj: Mondi SCP, Martina Hlavatá/ liptov.sme.sk/ rk24;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM