Petra Janigová Rôzne

Iniciatíva NIE benzínke podnikla prvé kroky

(Oprava mena hovorcu je na konci textu) Skupina občanov Ružomberka sa verejne postavila proti stavbe benzínky pri Hypernove. Nedávno vzniknutá iniciatíva Nie benzínke podnikla prvé kroky včera (17. 1. 2012) pred Mestským úradom.

Po ukončení zasadnutia poslaneckého zboru, ktoré bolo veľmi krátke (netrvalo ani celú hodinu), sa pred Mestským úradom zhromaždila skupina občanov, ktorá chcela pôvodne požiadať o možnosť vystúpiť na MsZ a odprezentovať vznik občianskej iniciatívy: „Ružomberok NIE JE ok – Povedzme NIE benzínke na sútoku Revúcej a Váhu!“ Občianska iniciatíva má vytlačené letáky, na ktorých sú uvedené dôvody, prečo podľa skupiny Ružomberok nie je OK v súvislosti s výstavbou benzínky pred Hypernovou, ktorú poslanci odsúhlasili na decembrovom rokovaní.

Občianska iniciatíva sa prezentuje taktiež na internetovej stránke, ktorá obsahuje text letáka. Na primátora Mesta v odpovedi na otázku -Prečo RK nie je OK? – je smerovaný text: (cit.)„LEBO PRIMÁTOR SA SPRÁVA AKO LOBISTA „STRATEGICKÝCH INVESTOROV“ A NIE AKO OBHAJCA VEREJNÉHO ZÁUJMU. Prešiel iba rok odvtedy, čo Ján Pavlík oblepil mesto plagátmi so svojou vľúdnou tvárou a heslom: Počúvajme spolu naše mesto! Zrejme myslel jedným uchom dnu a druhým von. Ako inak si vysvetliť jeho niekoľkomesačný aktívny lobing v prospech spoločnosti Europetrol? Obchádzal poslanecké kluby, presviedčal príslušné komisie pri MsZ. Ani sa nepokúšal presvedčiť nás svojím konaním, že mu ide o verejný záujem. Celý čas obhajoval obchod, ktorý považujeme za nevýhodný pre mesto Ružomberok. Poškodil tým aj nás – občanov mesta Ružomberok.“

Hovorkyňa Mesta nám poskytla ku citovanému textu stanovisko primátora: „Neviem, kto stojí za týmto textom, a kto rozširuje tieto nepravdy, ja sa však pod svoje slová určite rád podpíšem. Nič z toho, čo sa píše na stránke www.niebenzinke.sk o mojej osobe, nie je pravda. Sú to úplné výmysly a klamstvá. Nikdy som nechodil lobovať do poslaneckých klubov za schválenie prenájmu pozemku za účelom výstavby benzínky, ani som o tom nikoho nepresviedčal na komisiách pri MsZ. Zároveň mi je ľúto, že ten, kto toto napísal, berie do úst aj moje volebné heslo, lebo za prvý rok volebného obdobia som vypočul každého občana tohto mesta, ktorý ma o to požiadal. Ak som vedel, tak som poradil, a ak som mal možnosť, vždy som rád pomohol. A bude to tak aj naďalej.“

Člen iniciatívy Matúš Bišťan poskytol nášmu spravodajskému portálu Ružomberok24 rozhovor, ktorý uverejňujeme spolu so stanoviskom primátora Mesta. Hovorcom kampane NIE benzinke bude Boris Mutina (pôvodne sme omylom označili za hovorcu p.Bišťana, za čo sa ospravedlňujeme).

autor: Jozef Milan foto: niebenzinke.sk

Iniciatíva NIE benzínke podnikla prvé kroky
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM