Rôzne

Investícia za štyri milióny eur. V meste vyrastie nové nákupné centrum

Pracovná príležitosť i pestré nákupné možnosti. Najnovším prírastkom v Ružomberku bude nové nákupné centrum Rosa Alba. Investor ho plánuje otvoriť do konca roka.

Ilustračný obrázok k článku Investícia za štyri milióny eur. V meste vyrastie nové nákupné centrum
Zdroj: TASR

Na križovatke dvoch vyťažených ciest – Bystrickej a Nábrežia generála M. R. Štefánika, v tesnej blízkosti mestskej plavárne v Ružomberku, vyrastie do konca roka nové nákupné centrum. Investor, akciová spoločnosť Sedus Group, začal s výstavbou v tomto týždni.

Nákupné centrum s názvom Rosa Alba by malo pozostávať z jednopodlažnej budovy určenej pre maloobchodné predajne a z ďalšej jednopodlažnej až trojpodlažnej polyfunkčnej budovy určenej na prevádzkovanie maloobchodných predajní a administratívnych priestorov.

„Celkovo zastavíme plochu o veľkosti 4500 metrov štvorcových. Centrum by malo byť dostavané do 8. decembra tohto roku,“ uviedol predseda predstavenstva investora Juraj Rochfaluši.

Skladbu predajní spoločnosť v tejto chvíli nespresnila. „Bude to podobné ako v iných nákupných centrách, určite tam zákazníci nájdu potraviny, predajňu elektrospotrebičov, obchody s textilom a obuv. Pripravený máme nájomný mix, no bližšie informácie dáme do povedomia verejnosti, keď bude postavená hrubá stavba,“ doplnil.

Spoločnosť predstavila svoj investičný zámer približne pred dvoma rokmi. Podľa zistených informácií plánuje do výstavby investovať takmer štyri milióny eur.

Čítajte aj: Škrt cez rozpočet: Diaľnica pri Ružomberku bude drahšia o sto miliónov eur, zosuv pôdy mení termíny

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM