Jozef Milan Rôzne

Investor Auparku odmietol úmysel poškodiť Ružomberok

Investičná spoločnosť HB Reavis požiadala Ružomberok24 o uverejnenie stanoviska, v ktorom reaguje na rozhovor s poslancom Pavlom Fischerom z utorka 19.6.2012. V rozhovore sa - podľa spoločnosti - vyskytujú niektoré tvrdenia, voči ktorým sa musí ohrad

  1. V žiadnom prípade sme nikdy netvrdili, ze mesto Ružomberok je podkapitalizované.
  2. Netvrdili sme tiež, ze mesto Ružomberok má slabú kúpnu silu, resp. toto tvrdenie je vytrhnuté z oveľa širšieho globálneho kontextu.
  3. Odmietame úmysel poškodiť mesto Ružomberok.
  4. Ohradzujeme sa proti tvrdeniam o tom, ze naša spoločnosť zatiaľ v projekte nenapreduje pre finančné problémy.

Pre objasnenie: V rozhovore pre ružomberskú TV a tiež TV Markíza sme sa už dávnejšie na margo projektu vyjadrili v tom duchu, že globálna hospodárska kríza má za následok pokles spotrebiteľských výdavkov. K tomu podľa našich prieskumov prišlo i v Ružomberku a v spádovej oblasti nášho plánovaného nákupného centra. Na situáciu na svetových trhoch sú navyše veľmi citlivé svetové retailové/malo­obchodné siete, ktoré sú typickými nájomcami konceptov Aupark, a ktoré v čase krízy v eurozóne vyčkávajú, ako sa situácia vyvinie a veľmi dôsledne zvažujú každú ďalšiu expanziu. Vyhodnotili sme to preto tak, ze v tejto chvíli je rozumnejšie s výstavbou prémiového nákupno-zábavného centra počkať.

Na druhej strane treba povedať, že naša spoločnosť za ostatných pár rokov expandovala do ďalších štyroch krajín a aktuálne má vo výstavbe veľké projekty v Prahe, Budapešti, Varšave ci Záhrebe. Zo strategického hľadiska sa aktuálne zameriavame na projekty s investičnou hodnotou viac 100 mil. EUR, aj túto prioritizáciu sme preto museli brať do úvahy pri rozhodovaní, či sa v tomto čase pustíme do výstavby projektu v Ružomberku. Dovoľte mi však ubezpečiť vás, že v žiadnom pripadne nepodceňujeme potenciál mesta a veríme, že z dlhodobého hľadiska má v danej lokalite vybudovanie nákupno-zábavného centra zmysel.

Roman Karabelli, HB REAVIS Group

Čítajte viac: http://www.ruzomberok24.sk/clanky?…-

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM