Ivana Milanová Samospráva

Investor čerpacej stanice v Ružomberku chce odkúpiť pozemok, poslanci sú proti

Zástupcovia spoločnosti Europetrol, s. r. o., ktorý prevádzkujú pri hlavnom cestnom ťahu v Ružomberku čerpaciu stanicu, chcú od mesta odkúpiť pozemok na ktorom čerpačka stojí. Mestskí poslanci na svojom zasadnutí, zámer nepodporili.

Ilustračný obrázok k článku Investor čerpacej stanice v Ružomberku chce odkúpiť pozemok, poslanci sú proti
Zdroj: TASR

Spoločnosť Europetrol, s. r. o., ktorá pri hlavnom cestnom ťahu v Ružomberku prevádzkuje čerpaciu stanicu, chce od mesta odkúpiť pozemok na ktorom čerpačka stojí. O žiadosti rokovali ružomberskí mestskí poslanci na svojom zasadnutí 11.05.2016, zámer však nepodporili.

Mestskí poslanci ešte v roku 2011 schválili vybudovanie čerpacej stanice a pozemok prenajali spoločnosti na 15 rokov. „Za päť rokov sa veci zmenia, veľakrát ich neviete ovplyvniť. Či už banky, či už naše ďalšie zámery, všetky chcú, aby sme vlastnili tú zem a mohli sa ďalej rozvíjať a vytvárať nové hodnoty a nové pracovné miesta,“ povedal konateľ spoločnosti Maroš Zajac. Ako ďalej vysvetlil, kúpiť chcú len pozemok pod zastavanou plochou.

Podľa nezávislého poslanca Jána Kolíka je postup prevádzkovateľa nemorálny. „Ak sa niekto chystá stavať benzínovú pumpu a vie, že nájom je na 15 rokov, musí si svoj biznis plán a všetky svoje výdavky a prípadné zisky podľa toho prispôsobiť. Nemôže počítať s tým, že nájomná zmluva sa zmení. Takto to nefunguje,“ skonštatoval. Navyše, čerpacie stanice v meste sa podľa neho po vybudovaní diaľničného obchvatu neuživia.

Po uplynutí 15 rokov a skončení nájomnej zmluvy môže radnica investora požiadať, aby upravil pozemok do pôvodného stavu. „V našej zmluve stojí, že ak to neodstránime, dostaneme pokutu vo výške 30.000 eur. Ďalej však nie je uvedené, čo sa stane, ak to neurobíme. Predpokladám, že tá pumpa tam bude stáť navždy,“ dodal Zajac.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…-3000-237578

http://ruzomberok.dnes24.sk/…lynov-237707

http://ruzomberok.dnes24.sk/…jaren-237881

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM