Jozef Milan Rôzne

Ivachnová uvítala nový cestný koberec. Podstatne viac by dedine pomohla diaľnica

Od začiatku septembra začala Žilinská župa obnovovať ďalšie úseky ciest II. a III. triedy. Novému kobercu v dĺžke vyše 400 metrov sa potešili obyvatelia Ivachnovej. Úsek od mosta cez Váh smerom na hlavnú cestu I/18 však ešte nie je kompletný.

Ilustračný obrázok k článku Ivachnová uvítala nový cestný koberec. Podstatne viac by dedine pomohla diaľnica
Zdroj: Dnes24.sk

Žilinský župan Juraj Blanár informoval, že z rozpočtu bude 560-tisíc eur investovaných do opravy viac ako deviatich kilometrov vozoviek. "Sme správcom a vlastníkom 1430 kilometrov ciest a našou snahou je neustále zlepšovať ich stav a vytvárať motoristom pohodlnejšie podmienky. Každoročne na rekonštrukcie vyčleníme v rozpočte státisíce eur, no zatiaľ to nestačí. Hľadáme ďalšie spôsoby, ako nájsť finančné prostriedky, aby sme mohli v pozitívnom trende obnovy ciest pokračovať aj naďalej,“ dodal predseda ŽSK.

Ivachnova – kanál

V minulom roku položila Vodárenská spoločnosť Ružomberok v časti dediny kanalizačné potrubie. Zásluhou župy, ktorej patrí táto časť komunikácie, bol položený živičný povrch, na ktorý obyvatelia netrpezlivo čakali. Starosta dediny Vladimír Guoth vie veľmi dobre, že „ľudia by chceli, aby sa takéto práce urobili rýchlejšie, napríklad aj preto, že tohoročné horúce a málodaždivé leto prinášalo nepríjemnú prašnosť. Všetko ale potrebuje svoj čas.“

Ivachnová – zápchy

Domáci obyvatelia si navyše musia „užiť“ zvýšeného nepohodlia aj pre časté zápchy, ktoré vznikajú na vyústení blízkej diaľnice D1. Časť vodičov, ktorí poznajú miestne cesty, sa snaží vyhnúť čakaniu práve prejazdom cez dedinu na most cez Váh do Liptovskej Teplej a ďalej na Ružomberok, čo je zasa len zdrojom hluku a prachu. „Tieto problémy môže pre nás vyriešiť už len diaľnica,“ skonštatoval starosta.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM