Ivana Milanová Správy

„Jablko – citrón“ aj v ružomberskom okrese

Vo štvrtok 26.05.2016 v dopoludňajších hodinách prebiehala v Ružomberku dopravno – preventívna akcia „Jablko – citrón“. Dopravní policajti a žiaci základnej školy Bystrická cesta – Dončova v Ružomberku dohliadali na bezpečnosť cestnej premávky.

Ilustračný obrázok k článku „Jablko – citrón“ aj v ružomberskom okrese
Zdroj: Dnes24.sk

Počas tejto akcie vodičov za menej závažné porušenie dopravných predpisov neriešili policajti, ale žiaci. Pre takýchto nezodpovedných vodičov mali „policajní pomocníci“ pripravený kyslý citrón, ktorý im odovzdali s upozornením, aby nezabúdali, že na cestách sú aj deti, ktoré sú oveľa viac zraniteľné. Zodpovedných vodičov, ktorí jazdili podľa pravidiel žiaci pochválili a poďakovali sa im aj odovzdaním sladkého jabĺčka a maľovaného obrázku. A tak v rámci preventívnej akcie Jablko – Citrón mohli aj deti prispieť k bezpečnosti na cestách.

Počas dvoch hodín bolo skontrolovaných 65 vodičov, z ktorých 40 bolo odmenených jablkami a 25 dostalo citrón (prekročili najvyššiu povolenú rýchlosť, jazdili bez zapnutých svetiel alebo neboli pripútaní bezpečnostnými pásmi).

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…cnost-239493

Jablko - citrón v Ružomberku
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM