Tlačové správy

Kandidát do EP Ľubomír Schmida: Zdravie a životy ľudí sú nadovšetko

Jednotka na kandidátke Strany zelených do Európskeho parlamentu Ružomberčan Ľubomír Schmida sa vyše desať rokov intenzívne venuje problémom kvality ovzdušia, vody, odpadov a iným "zeleným témam" v rodnom meste, ale aj na celom Slovensku. Voľby, na ktoré vás pozýva, budú v sobotu 24.mája.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát do EP Ľubomír Schmida: Zdravie a životy ľudí sú nadovšetko
Zdroj: Dnes24.sk

(politická reklama)

Strana zelených má volebné číslo 17

Nová zelená Európa s vyššími princípmi – čistý vzduch, čistá voda, čistá pôda, čistá politika a vysoká životná úroveň všetkým obyvateľom EÚ, to sú naše hlavné atribúty a krédo. Kandidovať za poslanca som sa rozhodol preto, lebo mi nie je ľahostajná nízka životná úroveň obyvateľov SR a životné prostredie, v ktorom naše deti a ľudia žijú, pracujú a relaxujú.

Tehelňa Ružomberok 2006

Rôzne zahraničné firmy na Slovensko neprišli len vyrábať, ale aj spaľovať rôzne nebezpečné odpady, ako v prípade tehelne v našom meste. Tento problém som s kolegami riešil v roku 2006 ako aktivista. Zozbierali sme 2500 podpisov a dali sme urobiť prieskum verejnej mienky, čo v meste smrdí; každý deň som písal, foto-dokumentoval a posielal na úrady, na ministerstvá, poslancom NR SR ,atď… Samozrejme, že nelegálne spaľovanie bolo so súhlasom inšpekcie ŽP. Spaľovali odpadové kaly a iné materiály. Celé mesto dýchalo karcinogénne plyny, čo vyvrcholilo priotrávením šičiek vo ENRICO na Bystrickej ceste. Som rád, že sme tento problém definitívne vyriešili, i keď za cenu straty pracovných miest. Zdravie a životy ľudí sú však nadovšetko.

Viac v príspevku: http://www.sme.sk/…-vzduch.html

Kvalita ovzdušia a prach

Podľa meraní ovzdušia v Európe z roku 2011 má Slovensko spomedzi európskych krajín tretiu najhoršiu kvalitu ovzdušia po Bulharsku a Poľsku. V minulom roku na Slovensku väčšina monitorovacích staníc zaznamenala prekročené limitné hodnoty denných koncentrácií, predovšetkým prachových častíc. Podľa údajov Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu bol na tom najhoršie Ružomberok. Prachu v ovzduší tam bolo priveľa počas 143 dní. Normy povoľujú najviac 35 nadlimitných dní. Aj preto sa denno-denne zaoberám touto zložitou agendou a hľadám riešenia pre naše mesto a Slovensko.

Viac v príspevku: http://spravy.pravda.sk/…-ruzomberku/

Zápach je menší, ale chorôb je viac

Aj keď množstvo prachu vo vzduchu v Ružomberku prekračuje limity, my, čo tu žijeme, kým sme zdraví nevnímame, že vzduch je ťažký na dýchanie a má negatívny vplyv na dýchacie cesty. Regionálna hygiena potvrdila, že respiračných ochorení je v Ružomberku viac ako v neďalekom Liptovskom Mikuláši. V špičke chrípkových ochorení je to jedenapol až dvojnásobne viac. Budem robiť všetko preto, aby sa problém riešil podľa vzoru vyspelejších krajín. V Ostrave majú napríklad špeciálny úrad, niekoľko nezávislých analýz, päť meracích staníc vrátane pojazdnej, systém výstrahy obyvateľstva pred znečistením. V najhorších situáciách producenti obmedzujú výrobu.

Viac o kandidátovi v príspevkoch:

Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Kandidát do EP Ľubomír Schmida
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM