Rôzne

Katolícka univerzita získala veľký grant: Študenti ocenia rekonštrukciu internátu

Ružomberská Katolícka univerzita sa v nasledujúcich mesiacoch pustí do rozsiahlej rekonštrukcie jedného zo svojich internátov na Hrabovskej ceste (blok C) a budovania digitalizačného pracoviska. Na tieto projekty získala takmer 2,5 milióna eur z eurofondov prostredníctvom ministerstva školstva.

Ilustračný obrázok k článku Katolícka univerzita získala veľký grant: Študenti ocenia rekonštrukciu internátu
Foto: Jozef Milan

Zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku podpísal v pondelok rektor Katolíckej univerzity v Ružomberku Tadeusz Zasępa. „Úspešné získanie ďalších eurofondov je dôkazom kvalitného manažovania našej univerzity a potvrdením jej rozvoja, ktorý sa neskončil len úspešnou výstavbou univerzitnej knižnice, ale pokračuje realizovaním nových ambicióznych projektov,“ konštatoval rektor. "Verím, že pre študentov a pedagógov KU to bude ďalším signálom, že KU kráča správnym smerom,“ doplnil Tadeusz Zasępa.

Rekonštrukcia a nadstavba bloku „C“

Tridsať nových izieb. Šesť nových spoločenských priestorov, päť kuchyniek, štyri práčovne. A zvýšenie pôvodnej kapacity internátu z 87 na 146 ubytovaných. To sú čísla, ktoré sa dosiahnu ako výstup aktivity Stavebné úpravy ubytovacieho objektu „C“. Jej cieľom nie je len zvýšiť kapacitu objektu, ale predovšetkým zlepšiť kvalitu poskytovania ubytovacích služieb študentom, keďže súčasné najmä spoločné hygienické zariadenia sú v nevyhovujúcom stave a neprispôsobené imobilným osobám.

Digitalizácia európskeho štandardu

Naštartovať rozvoj znalostnej ekonomiky je možné iba pomocou jednoduchého prístupu k informáciám, či už v komerčnej alebo akademickej sfére. Katolícka univerzita v Ružomberku považuje za kľúčové vybudovať digitalizačné pracovisko s dostatočne silnou IKT infraštruktúrou, ktoré bude umožňovať okamžitý prístup k rôznym digitalizovaným materiálom, ktoré sú v súčasnosti nedostupné vzhľadom na ich stav a historickú hodnotu.

zdroj: Vladimír Buzna, hovorca KU/ tasr; ilustračné foto: rk24;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM