Jozef Milan Krimi

Kľačňanci už nechcú sneh, a ani platiť pokuty za zlé parkovanie

Operačný príslušník mestskej polície prijal po februárovej bohatej nádielke snehu oznámenie, že v určený deň Technické služby nemôžu vykonať na sídlisku Klačno zimnú údržbu, pretože im v tom bránia vozidlá, ktorých vodiči nerešpektujú dopravné značenie.

Ilustračný obrázok k článku Kľačňanci už nechcú sneh, a ani platiť pokuty za zlé parkovanie
Foto: Jozef Milan

Na základe tohto oznámenia bola na sídlisko vyslaná hliadka. Vozidlá údržby nemohli zrealizovať plánovaný chemický posyp v čase, keď je tam dopravným značením parkovanie vozidiel zakázané. Mestskí policajti začali dokumentovať jednotlivé priestupky. Niektorí vodiči prišli ku vozidlám ihneď, ostatní zle parkujúci dostali za stierač predvolanie pre neprítomného páchateľa priestupku. **V uvedený deň tam vyslaná hliadka zistila viac ako 30 priestupkov na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Mestská polícia Ružomberok naposledy upozorňovala obyvateľov sídliska Klačno na dodržiavanie dopravného značenia začiatkom februára. Sankcia za nerešpektovanie dopravného značenia môže až do výšky 50 eur. Niektorí obyvatelia najväčšieho mestského sídliska si zase myslia, že jediné, na čo je to dopravné značenie dobré, je len ťahanie peňazí od ľudí. Súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…zidla-196624

Zdroj: msp rk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM