Jozef Milan Samospráva

Klačniansky Športovo-oddychový areál bol otvorený: Na vandalov striehnu kamery

V piatok doobeda bolo pod najväčším ružomberským sídliskom na Klačne oficiálne otvorené dva roky budované miesto pre relax. V najbližších rokoch je plánovaná revitalizácia územia medzi areálom a skateparkom, kde by malo vyrásť futbalové ihrisko aj s atletickou dráhou.

Ilustračný obrázok k článku Klačniansky Športovo-oddychový areál bol otvorený: Na vandalov striehnu kamery
Foto: Jozef Milan

Slávnostného otvorenia sa zúčastnilo celé vedenie Mesta – primátor Igor Čombor, viceprimátori Michal Slašťan a Oldrich Lauko, poslanci za volebný obvod Klačno Ľubomír Kubáň, Ján Bednárik, Ladislav Valent a Marián Gašaj. Ružomberský dekan Alojz Kostelanský predniesol krátku modlitbu za tento priestor, na ktorom sa nachádza aj sídlisková kaplnka. O kultúrny program sa postarali škôlkári z blízkej Materskej školy Klačno a mladí umelci SZUŠ Alkana.

Poslanec za Klačno Ľubomír Kubáň: „Ide o veľmi významné dielo pre Klačno, za ktoré treba poďakovať nielen všetkým terajším poslancom. Po roku 1989 na sídlisku chýbala chýbala akákoľvek spoločenská vybavenosť a klačnianska komunita musela chodiť do Hrabova alebo do Čutkova. Vznikla tu pred piatimi rokmi aj materská škola a detičky nemali kam chodiť.“

Poslanec za Klačno Ján Bednárik: „Areál, ktorý sa vybudoval – predpokladám – prispeje k zlepšenie života na Klačne. Nerodil sa ľahko, vždy sa nachádzali dôvody proti. Štyri roky sme bojovali a konečne sa to podarilo. Hotová je prvá časť, jej pokračovaním bude výstavba bude futbalové ihrisko s atletickou dráhou. Nevieme, kedy sa to podarí, ale budeme zase bojovať.“

Na Športovo-oddychový areál dozerajú už teraz dve stacionárne kamery, ďalšie dve nové sú osadené pri vstupe do sídliska. Posilnenie kamerového systému, dohliadajúceho na verejný poriadok, bolo taktiež jednou z dlhodobých požiadaviek obvodných poslancov.

Výstavba a otvorenie areálu na Klačne
23
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM