Jozef Milan Samospráva

Klačno sa dočkalo: Nad kaplnkou sa začala výstavba relaxačného územia

V roku 2009 dalo mesto Ružomberok vypracovať projektovú dokumentáciu na výstavbu športovo-oddychového areálu pod najväčším mestským sídliskom Klačno. V uplynulých dňoch sa začala výstavba oddychovej časti, ktorá by mala byť hotová v októbri t.r.

Ilustračný obrázok k článku Klačno sa dočkalo: Nad kaplnkou sa začala výstavba relaxačného územia
Foto: Jozef Milan

Oddychová časť stavby s názvom Revitalizácia územia Klačno v Ružomberku sa rozprestiera pod hlavnou cestou medzi kaplnkou a základnou školou. Zámer výstavby športovo-oddychového areálu pod sídliskom presadzovali poslanci za Klačno v Mestskom zastupiteľstve dlhé roky. Je to jedna z najväčších investičných akcií, ktorá bola pre značný objem potrebných financií rozdelená a bude sa stavať postupne. „Som rád, že sa konečne začala realizovať druhá časť oddychovo-športového areálu. Je to kompromisné riešenie poslancov a vedenia mesta,“ povedal pre liptov.sme.sk poslanec za Klačno Ľubomír Kubáň.

Pokračovanie diela bude závisieť od rozhodnutia poslaneckého zboru, ktorý bude schvaľovať plán investičnej výstavby na budúci rok. „Ružomberok do dnešného dňa nemá žiadne plochy na bezpečné in line korčuľovanie a na sídlisku Klačno chýba moderné a bezpečné detské ihrisko. V areáli nájdu vyžitie aj deti z blízkej základnej a materskej školy,“ objasnil možnosti využitia športovej časti areálu mestský poslanec.

Do verejnej súťaže sa prihlásilo celkovo trinásť firiem. Stavať bude napokon firma green project, s.r.o. Trenčín, ktorá ponúkla takmer 280-tisíc eur, keď odhad investície zo strany mesta hovoril o sume 560-tisíc eur.

zdroj: rk24/ liptov. sme.sk

OŠAreál Klačno
6
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM