Ivana Milanová Kultúra

KREATÍVNE V MÚZEU: Drôtujeme vajíčka

V Liptovskom múzeu v Ružomberku sa v pondelok 20.2.2017 opäť zišli dámy na kreatívnom stretnutí, kde sa naučili základy ďalšej výtvarnej techniky - PERGAMANO. Tu z pauzovacieho papiera vytvárali krásne papierové čipky a motívy vhodné na doplnenie zaujímavých pozdravov, pohľadníc či obrázkov.

Ilustračný obrázok k článku KREATÍVNE V MÚZEU: Drôtujeme vajíčka
17
Galéria
Zdroj: Liptovské múzeum v Ružomberku

Hoci fašiangy sa už končia a do Veľkej noci zostáva ešte nejaký čas, nasledovné tvorivé dielne budú venované tejto téme. V pondelok 27. 2.2017 v ob­vyklom čase – od 9.00 – 11.00 hodiny sa pod vedením známej liptovskej drotárky, pani Mgr. Evky Biarincovej naučíme, prípadne niektorí si zopakujeme základy drôtovania, resp. opletania vajíčok drôtom.

Na ich prípravu potrebujeme: vajíčko (môže byť vyfúknuté, uvarené na tvrdo alebo polystyrénové – prípadne kamienok, pre tých, ktorí si hneď netrúfnu opliesť vajíčko), drôt – hrubší a tenší vhodný na opletanie, kliešte tenké okrúhle na tvarovanie a štikacie kliešte na strihanie, ihlicu alebo väčší klinec na špirálky a prípadne ešte nejaké ozdobné korálky.

Nakoľko v pondelok už majú deti prázdniny, môžu sa tvorivej dielne zúčastniť spolu so svojimi mamičkami, či starými mamami. Každé dieťa by malo mať nožnice, lepidlo, pastelky výkres a farebné papiere.

Nasledujúce marcové tvorivé dielne pre verejnosť z cyklu Múzeum pre seniorov a Kreatívne v múzeu budú v utorok 7.3. (miesto pondelka 6.3.) , v piatok 10.3. (miesto pondelka 13.3.), v pondelok 20.3. a 27.3. 2017.

Vítaní sú všetci, ktorí majú čas, chuť a dobrú vôľu stráviť v múzeu zaujímavé dopoludnia.

Zdroj: Liptovské múzeum v Ružomberku
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM