Ivana Milanová Kultúra

KREATÍVNE V MÚZEU: Vajíčka opletané drôtom

Minulý pondelok sa na tvorivom stretnutí v múzeu zišli mamy a staré mamy so svojimi deťmi a vnúčatami, kde sa pod vedením známej liptovskej drotárky p. Biarincovej učili základy drôtovania pri opletaní vajíčok.

Ilustračný obrázok k článku KREATÍVNE V MÚZEU: Vajíčka opletané drôtom
8
Galéria
Zdroj: Liptovské múzeum v Ružomberku

V pondelok 27.2.2017, keďže sa začali jarné prázdniny, sa na tvorivom stretnutí v Liptovskom múzeu v Ružomberku (organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja) zišli mamy a staré mamy so svojimi deťmi a vnúčatami, kde sa pod vedením známej liptovskej drotárky pani Mgr. Evky Biarincovej učili základy drôtovania pri opletaní vajíčok.

Z technických príčin sa dve nasledujúce kreatívne stretnutia namiesto pondelkov budú konať v utorok 7.3. a v piatok 10.3. 2017, kde budeme pokračovať v zdobení veľkonočných vajíčok. Ďalšie marcové tvorivé dielne pre verejnosť z cyklu Múzeum pre seniorov a Kreatívne v múzeu budú v pondelok 20.3. a 27.3. 2017.

V utorok 7.3. budeme ešte pokračovať v práci s drôtom, preto si treba priniesť vajíčko (môže byť vyfúknuté, uvarené na tvrdo alebo polystyrénové, drôt – hrubší a tenší vhodný na opletanie, kliešte tenké okrúhle na tvarovanie a štikacie kliešte na strihanie, ihlicu alebo väčší klinec na špirálky a prípadne ešte nejaké ozdobné korálky.

Vítaní sú všetci, bez ohľadu na vek, ktorí majú čas a chuť stráviť zaujímavé dopoludnie v múzeu.

Zdroj: Liptovské múzeum v Ružomberku
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM