Jozef Milan Rôzne

Kto chce pomôcť, neostane doma!

Cyklochodník na Podsuchú je obľúbenou dopravnou cestičkou Ružomberčanov do prírody. Jeho okolie a brehy rieky Revúca sú hlavne na jar v žalostnom stave - bohužiaľ, zásluhou tiežľudí. Dôvod na pohoršenie, ale tiež na hodnotnú aktivitu.

Občianske združenie Centrum Belanov, Občianske združenie OPK Liptov, Základná škola Biely Potok a Ružomberok bez korupcie organizujú v sobotu 21. apríla 2012 pri príležitosti 41. Svetového Dňa zeme čistenie okolia cyklochodníka z Bieleho Potoka na Podsuchú a brehov rieky Revúca. Zraz účastníkov je o 9:00 hod. pred kultúrnym domom v Bielom Potoku. Pre deti sú pripravené zábavné a výchovné aktivity, o občerstvenie bude zabezpečené.

//História Dňa Zeme sa začala písať v roku 1970 v USA, kedy senátor Gaylord Nelson poveril študenta Harvardovej univerzity Denisa Hayesa organizáciou série environmentálnych protestov a výukových programov s cieľom podporiť environmentálne hnutie v celom USA. Počas nasledujúcich rokov sa iniciatíva Dňa Zeme postupne šírila aj do zahraničia. Dnes oslavuje Deň Zeme viac ako miliarda ľudí v 175 krajinách sveta. Deň Zeme sa tak stal najväčším sekulárnym sviatkom, ktorý slávia ľudia spoločne na celej planéte bez ohľadu na pôvod, vieru alebo národnosť. 22. apríl sa považuje za výročie vzniku moderného environmentálneho hnutia. //

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM