Ivana Milanová Správy

KU v Ružomberku zorganizovala zbierku pre irackých utečencov

Pomôcť zadovážiť veci dennej potreby pre rodiny irackých kresťanov na Slovensku bolo cieľom zbierky, ktorú zorganizovala Filozofická fakulta Katolíckej univerzity (FF KU) v Ružomberku.

Ilustračný obrázok k článku KU v Ružomberku zorganizovala zbierku pre irackých utečencov
Foto: Ivana Milanová / Zdroj: Dnes24.sk

Zapojili sa do nej nielen pedagógovia, zamestnanci a študenti KU, ale aj ľudia z neakademického prostredia.
„Približne 45 darcov prinieslo veľa užitočných a praktických vecí do domácnosti, najmä sklenený riad, stolovací a kuchynský servis, posteľnú bielizeň, uteráky, ale aj elektrické spotrebiče a hračky. Od darkyne mimo univerzity sme prijali aj finančný dar,“ uviedla koordinátorka zbierky Zuzana Mikulášová.

Myšlienka materiálnej pomoci utečencom vznikla počas prednášky humanitárneho aktivistu a dokumentaristu Antona Friča na FF KU. „Filozofická fakulta v posledných mesiacoch poskytla pôdu pre akademickú reflexiu migračnej problematiky sériou prednášok viacerých hostí z univerzitného i občianskeho prostredia. Diskusiu doplnila charitatívnou akciou v prospech kresťanských utečencov z Iraku,“ vysvetlil dekan FF KU Marek Babic.

Zozbierané veci prevzal Anton Frič, ktorý ich odovzdá rodinám utečencov na Slovensku. Univerzita chce podobné podujatia realizovať aj naďalej. „V budúcnosti plánujeme pokračovať v organizovaní prednášok, výstav, diskusií a charitatívnych aktivít,“ dodal Babic.

Zdroj: TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM