Jozef Milan Kultúra

Lampiónový sprievod: Deti sa rozdelili s neznámymi kamarátmi

Mesto Ružomberok spolu s Materským centrom Nevedko boli v piatok organizátormi II. ročníka Lampiónového sprievodu sv. Martina centrom mesta. MC Nevedko dodalo akcii myšlienku: Aby nikto nebol hladný.

Ilustračný obrázok k článku Lampiónový sprievod: Deti sa rozdelili s neznámymi kamarátmi
Foto: Jozef Milan

Park Š.N.Hýroša sa podvečer zaplnil rodičmi s deťmi, ktoré v rukách stískali svietiace lampióny. Úvod podujatia odohrali herci dramatického odboru ZUŠ Ľ. Fullu pod vedním Anny Mišurovej. Malých i veľkých zaujali krátkym divadielkom Pásli ovce valasi. Potom už nasledoval samotný sprievod ulicami mesta.

Študenti Katedry sociálnej práce pedagogickej fakulty KU pomáhali Materskému centru Nevedko zrealizovať zbierku „suchých“ potravín pre potravinovú banku v Ružomberku. Rodičia priniesli hlavne ryžu, cestoviny a konzervy. Deti samotné prispievali nejakou sladkosťou.„Chce­me, aby každá akcia mala myšlienku, ktorá sa prenesie na deti. Tentoraz je to zbierka pre rodiny s deťmi v hmotnej núdzi. Aj deti by mali vedieť, že niekto potrebuje pomôcť,“ povedala Markéta Rusnáková z MC Nevedko. Katarína Matejová, ktorá s mestom pripravovala akciu, nemá obavu, žeby to decká nevedeli pochopiť: „Deťom sa povie, že sa rozdelia s takými kamarátmi, ktorí nemajú na cukríky, a tie sladkosti, ktoré odovzdajú, budú pre nich.“

Zástupca primátora Stanislav Bella, ktorý podujatie otváral, si váži ponúknutú ruku od Nevedka. „Všetky potraviny, ktoré sa vyzbierajú, bude náš pracovník vo výdajni Slniečko mestskej potravinovej banky ponúkať oprávneným poberateľom potravinovej pomoci. Už dva roky nám tam úspešne funguje poukážkový systém na potraviny, ktoré sú krátko pred ukončením doby spotreby. Vnímam to ako ozaj peknú a hodnotnú pomoc ľuďom v núdzi,“ zhodnotil viceprimátor.

Lampiónový sprievod
16
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM