Legendárne telefóny Nokia sa vracajú na trh: TOTO sú ceny nových modelov

Legendárne telefóny s logom NOKIA vstávajú z mŕtvych. Na náš trh mieria moderné smartfóny s operačným systémom Android a aj reinkarnovaná tlačidlová Nokia 3310.

Ilustračný obrázok k článku Legendárne telefóny Nokia sa vracajú na trh: TOTO sú ceny nových modelov
14
Galéria
Zdroj: fony.sk

Tohtoročné vydanie veľtrhu Mobile World Congress prinieslo dlho očakávané mobilné novinky. Najviac pozornosti na seba pritiahol návrat značky Nokia na globálny trh. Hneď na začiatku si je treba uvedomiť, že samotná Nokia prístroje vyrábať nebude. O všetko sa postará spoločnosť HMD Global. Telefóny budeme môcť na slovenskom trhu zakúpiť už počas júna.

Návrat legendy

Aké telefóny Nokia na veľtrhu predstavila? Už dlhé roky sa nestalo, aby svetový veľtrh ovládol „hlúpy“ tlačidlový telefón. Rok 2018 bol však iný. HMD Global predstavil pod hlavičkou Nokie ikonický model Nokia 3310, ktorý však bol prispôsobený pre moderný trh. Vidno však aspoň miernu podobu s predchodcom. „Ikonický model prináša 2,4-palcový QVGA displej, vlastný operačný systém Series 30+, alfanumerickú klávesnicu a štvorsmerové ovládacie tlačidlo. Na pripojenie k internetu vám bude musieť stačiť 2G technológia,“ informuje portál fony.sk .

Odporúčaná cena pre slovenský trh je 59 eur.

Zdroj: fony.sk

Nokia 3

Najlacnejším smartfónom pri reštarte značky bude na našom trhu Nokia 3. Ponúkne 5'' displej s HD rozlíšením, ktorý bude krytý odolným sklom Gorilla Glass. Smartfón bude poháňať štvorjadrový procesor, ktorému bude sekundovať 2 GB RAM. Na ukladanie fotografií a súborov poslúži 16 GB úložisko. Fotoaparát má automatické zaostrovanie a rozlíšenie 8 Mpx. S rovnakým rozlíšením môžete počítať aj v prípade prednej „selfie“ kamery. Viac informácií o Nokia 3 prinášajú fony.sk .

Odporúčaná cena pre slovenský trh je 149 eur.

Zdroj: fony.sk

Nokia 5

Zlatou strednou cestou v ponuke výrobcu je Nokia 5. Displej bude mať opäť HD rozlíšenie, no jeho uhlopriečka podrástla na 5,2''. Smartfón bude pôsobiť luxusnejším dojmom vďaka kovovej konštrukcii. Srdcom telefónu je Snapdragon 430 a 2 GB RAM. Na dáta poslúži 16 GB pamäte. Tlačidlo na prednej strane obsahuje modernú čítačku odtlačkov. Rozlíšenie zadného fotoaparátu poskočilo na 13 Mpix a pribudlo fázové zaostrovanie. Tak ako predošlý model, aj Nokia 5 má prednú kameru s rozlíšením 8 Mpx. Viac informácií o Nokia 5 prinášajú fony.sk

Odporúčaná cena pre slovenský trh je 199 eur.

Zdroj: fony.sk

Nokia 6

Aktuálnou vlajkovou loďou ponuky bude Nokia 6. Najvybavenejší model je zároveň aj najdrahším kúskom portfólia, s ktorým Nokia opätovne vstupuje aj na náš trh. Nokia 6 disponuje kovovou unibody konštrukciou. Opäť narástol aj displej, ktorý je chránený odolným sklom Gorilla Glass. Spolu s rozmermi (5,5'') narástlo aj rozlíšenie na Full HD. Rovnako ako pri modelovom rade Nokia 5, aj tu nájdeme čítačku odtlačkov pod displejom. Osemjadrový procesor, 64GB úložného priestoru a 4 GB RAM dávajú tušiť výbavu pre náročnejších používateľov. Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 16 Mpix a PDAF zaostrovanie. Predná kamera dostala do vienka 8 Mpix rozlíšenie. Viac informácií o Nokia 6 prinášajú fony.sk .

Odporúčaná cena pre slovenský trh je 249 eur.

Zdroj: YouTube.com
Legendárne telefóny Nokia sa vracajú na trh
14
Galéria
Zdroj: fony.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM