Ivana Milanová Správy

Letná škola antickej filozofie na KU v Ružomberku

V dňoch 31. mája – 3. júna 2016 Centrum pre interdisciplinárne štúdiá na Filozofickej fakulte Katolíckej univerzity v Ružomberku zorganizovalo Letnú školu antickej filozofie. Podujatie je určené študentom magisterských a doktorandských programov v odbore filozofia.

Ilustračný obrázok k článku Letná škola antickej filozofie na KU v Ružomberku
Zdroj: KU v Ružomberku

Široký odborný záber lektorov a garantov Letnej školy, menovite Matyáša Havrdu (Filosofický ústav, Česká akademie věd), Ladislava Kvasza (Filosofický ústav, Česká akademievěd) či Vladislava Suváka (Filozofická fakulta Prešovskej univerzity) určil celkovú povahu tohto podujatia.

Lektori nepriniesli len spracovanie partikulárnych problémov z antickej filozofie, ale predostreli i širšiu paletu filozofických tém pre zúčastnených. Letnú školu nakoniec absolvovalo šestnásť študentov z rôznych českých i slovenských vysokých škôl, ktorí sa na toto podujatie kvalifikovali zaslaním motivačných listov. Letná škola im ponúkla odborné semináre a rovnako tak aj neformálne stretnutia a vytvorila priestor pre živé diskusie, kvalitné vzdelávanie a predovšetkým aktívny kontakt s akademickým prostredím.

Tohoročná skúsenosť potvrdzuje, že táto akcia vie byť na mnohých úrovniach kvalitným a prínosným podujatím pre študentov i pre samotných akademikov. Aj preto je ambíciou hlavných organizátorov Martina Nosála a Pavla Labudu pokračovať v Letnej škole antickej filozofie aj na budúci rok.

Autor: Martin Nosál a Lenka Halamová

Prečítajte si aj:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…rezil-242471

http://ruzomberok.dnes24.sk/…ieste-242459

Letná škola antickej filozofie na KU v Ružomberku
2
Galéria
Zdroj: KU v Ružomberku
Zdroj: KU v Ružomberku
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM