Ivana Milanová Rôzne

Liptáci majú za sebou svetovú letnú sezónu

Dôvody na úsmev majú nielen ubytovatelia, ale všetci podnikatelia v regióne. Nárasty počtu hostí na Liptove sa totiž najvýznamnejšie preukázali na atrakciách a v gastre. Tam čísla medziročne prekračovali aj 40 percent.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci majú za sebou svetovú letnú sezónu
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Liptáci už avizovali výbornú letnú sezónu a teraz to potvrdili aj čísla zo Štatistického úradu Slovenskej republiky. V mesiaci júl 2016 sa na Liptove ubytovalo o takmer 25 percent viac klientov ako pred rokom.

Za júl 2016 bolo ubytovaných v okrese Ružomberok až o 41 percent viac klientov ak v minulom roku. Môže za to pestrá ponuka tejto časti regiónu a tiež zaujímavé novinky. Napríklad „Cyklokorytnička", relaxačno – náučná trasa pre peších, bežcov aj cyklistov a náučný chodník Známa – Neznáma Čutkovská dolina," doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Známa – Neznáma: Nový náučný chodník v Čutkovskej doline otvorený!

CYKLOKORYTNIČKA: otvoril ju živý vláčik z viac ako 250-tich cyklistov

Priemerný počet prenocovaní na Liptove za prvý prázdninový mesiac predstavoval 3,2 dňa, čo je len o 2 desatiny percenta menej ako je celoslovenský priemer za rovnaké obdobie.

Foto: Boris Macko

Liptáci môžu byť spokojní, lebo tá ich letná sezóna môže mať aj prívlastok svetová. „Štatistiky obsadenosti za prvý prázdninový mesiac potvrdili naše očakávania. Júl na Liptove pokoril minuloročné čísla. Vylepšili sme si štatistiky o takmer 25 percent. Najviac návštevníkov bolo zo Slovenska, ale zahraniční klienti medziročne narástli najviac, až o 37,7 percenta. Môže za to najmä atraktívna ponuka regiónu a kvalitné služby, nové letecké spojenie Tel Aviv – Poprad, cielený marketing Liptova aj bezpečnostné hľadisko" povedal primátor Liptovského Mikuláša a predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Na Liptove si momentálne návštevníci vychutnávajú babie leto. Podmienky na výlety, turistiku a cyklistiku sú výborné a ponúkajú návštevníkom tie najdokonalejšie výhľady v roku.

Prečítajte si tiež:

Na Vlkolínec prišla zaspievať Eva Máziková

POZVÁNKA: na II. ročník Furmanských pretekov

Liptáci majú za sebou svetovú letnú sezónu
6
Galéria
Zdroj: OOCR Region Liptov
Zdroj: OOCR Region Liptov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM