Ivana Milanová Rôzne

Liptáci otvorili letnú turistickú sezónu: Toto leto sa zamilujete!

Obec Liptovský Ján bola 9. júna dejiskom spoločného otvorenia letnej turistickej sezóny v liptovskom regióne. Chceme počas nej dokázať, že na Liptove je úplne všetko a región sa dá spoznávať v turistických topánkach, teniskách, s plavkami či v sedle bicykla.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci otvorili letnú turistickú sezónu: Toto leto sa zamilujete!
Zdroj: TASR

„Otvorenie má dva rozmery – materiálny a morálny. Materiálny spočíva v tom, že v Liptove pribudlo pred novou sezónou niekoľko noviniek. Či už ide o múzeum slovenských miniatúr pod holým nebom v Liptovskom Jáne, alebo CykloKorytničky v Ružomberku. Druhým je, že to robia ľudia, ktorých to baví. V našich akvaparkoch už máme morskú vodu s vlnami na surfovanie alebo živé žraloky. Turisti nemusia cestovať do sveta, svet príde za nimi na Liptov,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Ján Blcháč.

Liptov znamená lásku


OOCR chce počas novej sezóny komunikovať región v srdci Slovenska ako pestrý, hravý, bezpečný. Situáciu vo svete využíva vo svoj prospech. „Dovolenkári chodia na Liptov kvôli dobrodružstvu. Dobrodružstvo je emócia a emócia je láska. Hľadali sme medzi všetkým spojenie a prišli sme na to, že pre nás Liptov znamená lásku. Všetkým chceme dokázať, že aj oni si ho zamilujú,“ vysvetlila manažérka pre komunikáciu a PR OOCR Región Liptov Katarína Šarafínová. Turistov má prilákať aj vernostný program regionálnej karty zliav či bezplatné poistenie zásahu horskej služby.

Podobne ako vlani, aj tento rok sa na takmer 40 najatraktív­nejších miestach Liptova budú hľadať miestne poklady. Projekt štartuje 15. júna a spája širokú ponuku regiónu do jedného celku, motivuje k návštevám rôznych atrakcií a odmeňuje deti, ktoré objavia tunajšie poklady. Ďalšie nóvum projektu je rozšírenie aj na online hru.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…berok-241152

http://ruzomberok.dnes24.sk/…cajne-241163

Liptáci otvorili letnú turistickú sezónu: toto leto sa zamilujete
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM