Ivana Milanová Rôzne Správy

Liptov predstaví svoju ponuku na veľtrhu v Bratislave už tento víkend

Liptov už tradične predstaví svoju ponuku na veľtrhu ITF Slovakiatour v Bratislave. Záujemcovia Liptákov nájdu v stánku Žilinského turistického kraja od štvrtka do nedele.

Ilustračný obrázok k článku Liptov predstaví svoju ponuku na veľtrhu v Bratislave už tento víkend
Zdroj: OOCR Region Liptov

Liptov je z pohľadu turizmu najvýznamnejším regiónom v Žilinskom samosprávnom kraji.Až takmer päťdesiat percent návštevníkov kraja navštívi práve tento región. Rovnako ako po minulé roky, predstaví Liptov svoju ponuku návštevníkom najväčšieho veľtrhu cestovného ruchu na Slovensku a to už od štvrtka do nedele (26. – 29. 1. 2017) v Incheba EXPO Bratislava.

„Liptov vďaka stredisku Jasná navštevujú v zime najmä lyžiari, ale sme celoročná destinácia, ktorá vďaka pestrosti ponuky láka všetky vekové kategórie. Najväčšie akvaparky nájdete práve v našom regióne, vďaka Liptovskej Mare aj tunajším riekam ponúka Liptov široké možnosti aktívneho pohybu či relaxu pri vode. Naše jaskyne patria k jedným z najkrajších aj najnavštevova­nejších na Slovensku, región ponúka viac ako 800 kilometrov značených cyklotrás aj atraktívne bikeparky a netreba zabúdať ani na našu gastronómiu, ktorá vychádza z tradičných receptúr, ale chutí moderne a zdravo," povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Zdroj: OOCR

Hlavnými novinkami zimnej sezóny na Liptove sú ďalšie kilometre technicky zasnežovaných trás v Jasnej a tiež nová 15-miestna kabína na južnej strane Chopka. Liptov aj v aktuálnej zimnej sezóne prevádzkuje bezplatné linky Ski & Aqua busov.

Novinkami oproti minulej sezóne sú napríklad, vyššia frekvencia liniek v hlavnej sezóne, zefektívnenie procesu operatívneho dopĺňania posilových spojov aj nová linka CITY BUS. „Našim dlhodobým cieľom je prilákať návštevníkov z hlavných centier turizmu a priviesť ich do našich miest. Príkladom je bezplatná autobusová linka CITY BUS. Táto linka vozí jedenkrát v týždni návštevníkov z Jasnej za zábavou do centra Liptovského Mikuláša, kde pre nich zamestnanci z mesta pripravujú atraktívny bezplatný program a štrnásť prevádzok v centre má otvorené až do polnoci," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Liptáci predstavia na veľtrhu aj svoju letnú ponuku. Najväčšie podujatie v regióne LIPTOV FEST – festival výbornej zábavy, skvelého jedla a množstva zážitkov organizátori chystajú už ako dvojdňové podujatie na 21.- 22. 7. 2017. Aj najbližšie leto budú deti odhaľovať Poklady na LiptOVE vďaka rodinnej hre, ktorá sa stala hitom a čaká ju už štvrté leto. Liptáci avizujú ešte lepšiu hru s atraktívnymi novinkami.

Zdroj: OOCR Region Liptov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM