Rôzne

Liptov sa stáva cyklorajom: Aj v tomto roku sa pokračuje v značení ďalších kilometrov cyklotrás

Približne sedemstokilometrová hustá sieť oficiálne značených cyklotrás na Liptove sa v tomto roku rozrastie o viacero ďalších zlegalizovaných úsekov. Celkový potenciál domácimi i zahraničnými turistami veľmi vyhľadávaného regiónu je v tomto ohľade viac ako dvojnásobný.

Ilustračný obrázok k článku Liptov sa stáva cyklorajom: Aj v tomto roku sa pokračuje v značení ďalších kilometrov cyklotrás
Foto: Jozef Milan

„Pokračujeme v značení cyklotrás a pribudne na nich aj niekoľko nových infobodov. Vyberáme miesta s čo najkrajším výhľadom, kde sa cykloturisti budú môcť pristaviť, oddýchnuť si, urobiť si piknik či drobnú údržbu svojich bicyklov,“ informovala Petra Šuhajdová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov.

Dovolenka pre rodiny s deťmi

Zvýšenú pozornosť sústredili na deti. „Dovolenka na Liptove je priam ideálna pre rodiny s deťmi. Preto sme vytypovali šesť úsekov značených cyklotrás vhodných pre najmladších cyklistov a rodičov s cyklovozíkmi. Atrakcie pre deti sú napríklad v Čutkovskej či Jánskej doline alebo pri vodnej nádrži na Čiernom Váhu,“ spresnila. „Vytvorili sme originálnu trhaciu mapu pod príznačným názvom S deťmi na kolesách. Deti si ju môžu vymaľovať a po absolvovaní príslušnej trasy doplniť o získanú nálepku,“ pokračovala Šuhajdová s tým, že Liptov sa v poslednom období zaraďuje nepochybne už medzi veľké cykloregióny s potrebnou infraštruktúrou.

Cykloturistika na Liptove nie je podľa nej ani zďaleka len o šliapaní do pedálov. „V okolí navzájom čoraz lepšie poprepájaných cyklotrás sa nachádza obrovské množstvo rôznych turistických atrakcií a pozoruhodných lokalít. Na bicykli sa dá na Liptove zažiť veľmi veľa zaujímavých chvíľ,“ dodala Šuhajdová.

Ilustračné foto: rk24

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM