Jozef Milan Kultúra

Liptovské múzeum sa stará o seniorov nielen v októbri

V utorok v rámci podujatia Uctime si starobu navštívili Liptovské múzeum v Ružomberku klienti LIKAVY – Domova sociálnych služieb a Zariadenia pre seniorov v Likavke .

Ilustračný obrázok k článku Liptovské múzeum sa stará o seniorov nielen v októbri
Foto: Jozef Milan

Seniori si najskôr prezreli výstavu FOTOFORUM a jednotlivé expozície múzea, potom si na tvorivej dielni precvičovali jemnú motoriku, keď si z krepového papiera zhotovovali ihličnatú halúzku. „Obidve zariadenia pokračujú v započatej celoročnej spolupráci nielen tak, že mobilní klienti navštívia múzeum, ale pracovníci múzea aspoň jeden krát mesačne navštívia imobilných klientov priamo v ich domácom prostredí. Tu im na každom stretnutí pomocou multimediálnej prezentácie predstavia jednu z expozícií a spoločne zhotovujú drobné predmety na tvorivej dielni,“ vysvetlila pracovníčka LM Ľubica Drusková.

Pracovníci LM sa venujú práci so seniormi počas celého roka. Minilmálne raz za mesiac pre nich pripravujú kreatívny program v rámci cyklu Múzeum pre seniorov. Témami tvorivých dielní boli napr. práca s drôtom, základy pletenia s pedigom alebo modelovanie kvetov z netradičného materiálu – z detských farebných pančúch a dámskych siloniek. Pozrite si fotogalériu.

ruzomberok24/ text a foto: Ľubica Drusková, LM

Liptovské múzeum sa stará o seniorov nielen v októbri
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM