Futbal

Ľubomír Golis: Corgoňligový tím MFK nesplnil ciele, viacerí hráči odídu

Generálny riaditeľ Mestského futbalového klubu Ľubomír Golis v príspevku na webovej stránke MFK hodnotí uplynulú sezónu ako neúspešnú, a to napriek tomu, že A-čko skončilo na 4. mieste a hralo semifinále Slovenského pohára. Klub chce dať väčšiu šancu najlepším z vlastných odchovancov.

Ilustračný obrázok k článku Ľubomír Golis: Corgoňligový tím MFK nesplnil ciele, viacerí hráči odídu
Foto: Jozef Milan

„Po najväčšom a najpamätnejšom úspechu v sezóne 2005/2006, kedy klub získal cenné ,,double“ za majstrovský titul a víťazstvo v Slovenskom pohári je aktuálne umiestnenie na 4. mieste v sezóne 2013/2014 najlepším za posledných 7 rokov. Umocňuje to aj postup do semifinále Slovnaft Cup-u,„ píše Ľubomír Golis. Dosiahnuté výsledky v uplynulej sezóne však podľa neho nezodpovedajú podmienkam, ktoré klub mužstvu a realizačnému tímu vytvoril. Vedenie futbalového klubu stanovilo A mužstvu jednoznačný cieľ – postup do pohárovej Európy, či už cestou Slovnaft Cup-u alebo umiestnením v Corgoň lige."Vypadnutie v semifinále Slovnaft Cup-u a konečné štvrté miesto v Corgoň lige znamenajú nesplnenie predsezónnych cieľov, a preto nemôžeme byť spokojní,“ uzatvára hodnotenie riaditeľ.

Ako do ďalšej sezóny?

V útvare mládeže hrá v klube takmer 300 detí a mladých ľudí vo veku od 7 do 19 rokov, z ktorých takmer každý by chcel byť v budúcnosti súčasťou A tímu. „Už pre ďalšiu sezónu 2014/2015 chceme ešte dôslednejšie realizovať klubovú filozofiu uplatňovania vlastných odchovancov. Bude to znamenať výraznejšiu obmenu súčasného kádra. Rozlúčime sa s viacerými hráčmi,“ píše Ľubomír Golis a dodáva, že zo súčasného kádra dostanú šancu tí, ktorí sa prezentovali dobrými výkonmi, poctivou prácou. V súčasnom tíme je niekoľko individualít, o ktoré je záujem z iných klubov. MFK je pripravené so záujemcami o ich služby rokovať a umožniť im tak ďalší športový rast.

Generálny riaditeľ verí, že tak, ako sa svojej šance chopil v práve skončenej sezóne Dominik Kružliak, ako si svoju pozíciu zastal v bráne A mužstva Libor Koníček, tak sa v pozitívnom svetle ukážu trénerom v príprave aj ďalší z dorastencov a zabezpečia si tak miesto v kádri A mužstva pre nadchádzajúcu sezónu.

zdroj: mfkruzomberok.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM