Petra Janigová Kultúra

Luciin čarovný večer očaril Veľkú dvoranu

Predvianočný čas každoročne zapĺňa množstvo najrôznejších kultúrnych podujatí a medzi ne patria aj vianočné koncerty základných umeleckých škôl. Maratón vystúpení v našom meste odštartovala súkromná ZUŠ Jánoš.

V utorok, 13. decembra, zaplnila základná umelecká škola sálu Veľkej dvorany, aby rodičom žiakov a tiež širokej verejnosti spríjemnila atmosféru pred blížiacimi sa sviatkami. „Vianočný koncert je už tradičnou súčasťou Vianoc v našej škole, deti sa odprezentujú a predvedú prácu z prvého polroka. Pre ZUŠ-ky sú vianočné koncerty typické, naša škola má trinásť rokov a rovnako dlho tieto koncerty organizujeme,“ prezradila zástupkyňa riaditeľa Marianna Stančoková. Súkromná umelecká škola Jánoš mala svoj koncert v deň všetkých bosoriek, v predvečer Lucie, preto sa rozhodli, že túto tematiku využijú aj pri tvorbe predstavenia. „Vždy to máme tematicky ladené a teraz to tak vyšlo na Luciu. Preto sme koncert nazvali Luciin čarovný večer a celý sa nesie v tomto motíve. Je to taký prechod ku Vianociam, takže ukážeme aj niečo z ľudových tradícií až po tie tradičné vianočné záležitosti,“ dodala M. Stančoková.

Na javisku sa počas takmer dvojhodinového predstavenia vystriedalo 130 žiakov z hudobného a tanečného odboru, ktorí prítomným divákom pripravili vianočný večer plný hudby, tanca a spevu. Klavírne, husľové či flautové vystúpenia doplnili spevácke čísla a bohatý program spestrili tanečníci. Deti od najmenších až po tie staršie ukázali, že majú šikovné nožičky nielen na ľudovú nôtu, ale zruční sú aj v modernom, scénickom a rovnako klasickom tanci. Publikum si v podaní mladých tanečníkov vychutnalo aj štandardné tance a v strede decembra rozohriali obľúbené latinsko-americké rytmy. Svoje miesto na prezentáciu mal v rámci koncertu aj výtvarný odbor, ukážky prác žiakov si návštevníci mohli pozrieť vo vstupnej hale.

Luciin ?arovný ve?er
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM