Jozef Milan Samospráva

Ľudové hlasovanie o lavičke ponad Váh: Víťazný návrh sa páči, stavať treba čím skôr

V júni bola vyhodnotená urbanisticko-architektonická súťaž Modernizácia pešieho mosta Ružomberok – Likavka. Odborná komisia určila víťaza. Následne Mesto ponúklo možnosť hlasovať o budúcom novom moste aj občanom, a to na mestskej webovej stránke.

Ilustračný obrázok k článku Ľudové hlasovanie o lavičke ponad Váh: Víťazný návrh sa páči, stavať treba čím skôr
Zdroj: Dnes24.sk

„Do diskusie sa zapojilo 572 ľudí. Z tohto počtu bolo 75 percent obyvateľov Ružomberka a sedem percent z Likavky,“ informovala hovorkyňa primátora mesta Michaela Milá portál liptov.sme.sk. Hlasujúcim občanom sa najviac páčill ten istý návrh, ktorý vybrala aj komisia (foto na titulke).

„Viac ako 42 percent ľudí sa v ankete stotožnilo s výberom odbornej komisie a za najlepší určili architektonický návrh z brnianskeho štúdia Stráský, Hustý a partneri. Druhý so 17 percentami skončil návrh reagujúci na históriu a mestský typ nábrežia, tretí bol s 10,7 percentami návrh pripomínajúci plachetnicu na vode,“ konkretizovala výsledky hovorkyňa primátora.

Úloha pre ďalší poslanecký zbor

Respondenti mali v ankete možnosť vyjadriť sa aj k otázke časovej priority stavby. Prirodzene požadovali, aby bol most postavený čo najskôr. Plán investičných akcií na tento rok, ktorý schválilo Mestské zastupiteľstvo v decembri, však s takouto investíciou nepočíta, a to ani v zozname pre vypracovanie projektovej dokumentácie. Realita je taká, že mestská kasa nemá v súčasnosti na nové investície a poslanci časový horizont tejto stavby zatiaľ nikdy oficiálne nedeklarovali. Dá sa preto predpokladať, že nový most (lavička) ponad Váh je výzva pre nové zastupiteľstvo, ktoré vznikne po komunálnych voľbách v závere tohto roka.

Súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…listi-157327

zdroj: liptov.sme.sk/ rk24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM