Iné športy

Lyžiarska sezóna na Chopku je už otvorená: Martikánove slová dojmú každého Liptáka!

Dobré správy pre milovníkov zimných športov. Ozdobením a rozsvietením vianočného stromčeka vo vrcholovej stanici lanoviek na Chopku vo výške 2024 m n. m. otvorili v piatok prepoludním novú lyžiarsku sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarska sezóna na Chopku je už otvorená: Martikánove slová dojmú každého Liptáka!
Zdroj: TASR

Spolu so zástupcami oblastných organizácií cestovného ruchu susediacich regiónov Liptova a Horehronia otvorili novú lyžiarsku sezónu na Chopku. Na otvorení boli aj dve významné slovenské športové osobnosti, Michal Martikán a Adam Žampa.

„Precestoval som celý svet, no Liptov je pre mňa ten najkrajší kút. Tu som sa narodil, tu stále žijem," povedal slová, ktoré určite potešia mnohých obyvateľov nášho regiónu, nikto iný ako Michal Martikán. "Bol som už v mnohých lyžiarskych strediskách v rôznych krajinách, preto si trúfam bez akýchkoľvek pochybností tvrdiť, že Jasná s čoraz dokonalejšími doplnkovými službami a skvelými možnosťami regenerácie patrí jednoznačne medzi najlepšie,“ uviedol ďalej dvojnásobný olympijský šampión vo vodnom slalome.

Príležitosť zatrénovať si využil najlepší slovenský lyžiarAdam Žampa. „V zahraničí sa rušia preteky, preto som veľmi rád za neustále sa zlepšujúce podmienky doma v Tatrách. Dúfam, že začínajúca sezóna sa vydarí úplne všetkým milovníkom zjazdového lyžovania a bude nás na Slovensku stále viac a viac,“ zdôraznil Žampa s tým, že sa už nevie dočkať obnovenia slávnej tradície pretekov Svetového pohára v Jasnej.

„Chopok bol dnes dejiskom celoslovenskej premiéry novej lyžiarskej sezóny. Jasná si tento primát určite zaslúži, lebo nikdy nespí a stále sa rozvíja. Do našich tatranských stredísk sme v posledných rokoch investovali takmer 200 miliónov eur, aby spĺňali a prekonávali všetky očakávania návštevníkov,“ pripomenula hovorkyňa prevádzkujúcej spoločnosti Tatry mountain resorts Zuzana Fabianová.

Ilustračné foto: tasr

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM