Jozef Milan Basketbal

MBK Ružomberok pred sezónou: Zmeny vo vedení klubu, vyššie ciele, posilou je reprezentantka Tetemondová

Ružomberské basketbalistky odštartovali v pondelok 3. augusta letnú prípravu pred blížiacou sa sezónou 2015/2016. Od prvého júla klub po právnej stránke funguje ako s.r.o. a na jej čele stojí prvý viceprimátor Michal Slašťan. Najvyššou ambíciou MBK je pozícia hlavného konkurenta Košičaniek.

Ilustračný obrázok k článku MBK Ružomberok pred sezónou: Zmeny vo vedení klubu, vyššie ciele, posilou je reprezentantka Tetemondová
Foto: Jozef Milan

Transformáciu občianskeho združenia na spoločnosť s ručením obmedzeným schválili pred časom poslanci mestského zastupiteľstva. “Stopercentným vlastníkom spoločnosti je mesto Ružomberok. Ide o prvý krok stabilizovať klub ekonomicky, personálne aj hráčsky,” povedal pre klubovú stránku Michal Slašťan. Generálnym manažérom MBK bude Radoslav Popelka, trénerom žien zostáva Juraj Suja, jeho asistentom Michal Porubčan.

Klub ráta s rozpočtom na úrovni 315 tisíc eur. Hľadanie generálneho sponzora zostáva aj pre staronového prezidenta prioritou. “Súčasné obdobie totiž považujem za prechodné. Naozaj, čaká nás tvrdá práca pri hľadaní hlavného donora nášho basketbalu,” povedal Michal Slašťan. Veľkú časť rozpočtu MBK znáša zatiaľ mesto Ružomberok.

Okrem domácej súťaže budú ženy MBK hrať aj v nadnárodnej CEWL lige. “Vo vedení MBK sme si povedali, že medzinárodná súťaž do nášho mesta rozhodne patrí. Dúfam, že stredoeurópska liga bude prospešná pre hráčky a atraktívna pre divákov,” doplnil prezident klubu.

Hráčsky káder

Klubová webstránka prezrádza momentálny stav pri tvorbe ženského tímu MBK, s ktorým tréner Juraj Suja začal letnú prípravu.

V tíme sú kapitánka Zuzana Lázárová, ďalej Alexandra a Dominika Baburové, Veronika Černáková, Eva Kmeťová, Martina Letková a Katarína Tetemondová. Juraj Suja dodáva: “Doťahujeme príchod Kelčíkovej z Banskej Bystrice, prípravu začne aj Kudličková, ktorá však pravdepodobne odíde na hosťovanie. Do družstva by sa mali pridať aj dve až tri hráčky z mládežníckej liahne v Ružomberku.” Postupne by s tímom mala začať trénovať dnes už mamička Timea Sujová. Klub hľadá kvalitnú podkošovú hráčku.

Príprava bude prebiehať v domácich podmienkach, naplánovaných je približne 10 prípravných zápasov. Extraligovú sezónu začne Ružomberok 23. septembra na domácej palubovke proti košickej Cassovii.

Zdroj: mbkruzomberok.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM