Jozef Milan Krimi

Medvede prišli až do záhrady: Zostala po nich spúšť!

Nezastavili sa pred ničím! V pondelok v skorých ranných hodinách rozbili dva mladé medvede včelie úle priamo v záhrade rodinného domu manželov Mišíkovcov v Bielom Potoku. Pozrite si, čo po ich vyčíňaní na mieste zostalo...

Po dvoch rokoch si prišli -podľa stôp – dvaja macovia opäť zamaškrtiť do záhrady chovateľa včiel Marcela Mišíka. Rozbili dva úle, povytrhávali rámiky, ktoré, keď požrali, čo im chutilo, ostali porozhadzované aj mimo záhrady. Na odchode zanechal jeden aj svoju značku. Na drevenom plôtiku z latiek zlomili horné brvno. V priebehu desiatich rokov je to už piata nevítaná „návšteva“.// „V júni tu ešte nikdy neboli, chodia skorej tak ku jeseni, posledne v auguste, podľa mňa sú premnožení, je ich tu viac ako psov,“// hodnotí situáciu chovateľ včiel.

„V roku 2010 som to išiel nahlásiť na Mestské lesy, ale tam mi povedali, že keď je to v rodinnej záhrade, tak sa to už nahlasuje na životné prostredie. Z Obvodného úradu životného prostredia prišli, pofotili, spísali zápisnicu, odškodnili,“ povedal Marcel Mišík a dodal, že robotu a námahu nikto nemôže nahradiť. Svojmu koníčku sa s malými prestávkami venuje už od roku 1975, ale opakované zničenie vlastnej práce človeka núti k myšlienkam, aby na túto záslužnú činnosť rezignoval.

RK medvede a vcely
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM