Adela Fruckova Rôzne

Meškanie vlakov na trati Košice - Bratislava: Pozrite, čo je za tým!

Veľké meškanie vlakov na trati Košice - Bratislava zaskočilo mnohých. Cestujúci by mali pozorne sledovať vývesky a hlásenia staničného rozhlasu v železničných staniciach. Čo sa na trati stalo?

Ilustračný obrázok k článku Meškanie vlakov na trati Košice - Bratislava: Pozrite, čo je za tým!
Zdroj: TASR

Pracovný stroj Železníc Slovenskej republiky sa vykoľajil dnes o 9.20 h v Margecanoch v okrese Gelnica. Z tohto dôvodu nemohli vlaky premávať do a ani z tamojšej stanice, čím bola znemožnená železničná doprava aj na hlavnej trati Bratislava – Košice.

„Železnice Slovenskej republiky upozorňujú cestujúcu verejnosť, že v dôsledku vykoľajenia pracovného stroja bola dopoludnia paralyzovaná železničná doprava v Margecanoch. Vlaky ešte aj v priebehu popoludnia budú mať meškanie, kým sa železničná doprava dostane do normálu,“ informovala o tom hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Na mieste nehody zasahoval špeciálny žeriav, ktorému sa podarilo vykoľajený traťový stroj nakoľajiť. Prvá traťová koľaj bola sprevádzkovaná o 12.15 h. Okolo miesta nehody vlaky jazdia zníženou rýchlosťou.

„Na sprevádzkovaní druhej traťovej koľaje sa naďalej pracuje. ŽSR predpokladajú kompletné sprejazdnenie úseku v popoludňajších hodinách. Príčiny vykoľajenia sú predmetom vyšetrovania,“ dodala Pavliková.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM