Jozef Milan Rôzne

Mesto čaká nával mladých. Primátor: Zvládame aj 5 000!

Primátor mesta Ružomberok Ján Pavlík podpísal dnes s predsedom Rady pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska Tomášom Galisom memorandum o spolupráci pri príprave a realizácii Národného stretnutia mládeže R13.

„Som nesmierne rád, že sme memorandum podpísali . Sme pripravení pomôcť organizátorom Národného stretnutia mládeže R13 v čo najväčšej možnej miere, aby sa toto uskutočnilo bez akýchkoľvek problémov, a aby sa jeho návštevníci cítili v Ružomberku dobre,“ //povedal primátor Ružomberka. //„Tešíme sa z podpisu memoranda. Národné stretnutie mládeže R13 sa uskutoční od 26. do 28. júla 2013. Jeho program bude prebiehať paralelne so Svetovými dňami mládeže v Rio de Janeiro. Už teraz pozývame všetkých mladých, ktorí nebudú môcť cestovať do Brazílie, aby prišli do Ružomberka. Ste srdečne pozvaní, čakáme vás,“ hovorí žilinský biskup Tomáš Galis.

Vedenie Ružomberka sa v memorande zaviazalo pomôcť s technickým zabezpečením stretnutia, ubytovaním či pomôcť Rade KBS pri hľadaní sponzorov a finančných darcov v meste a jeho okolí. Mesto vystupuje v projekte ako generálny partner. Priamu zodpovednosť za prípravu z jeho strany prevzal zástupca primátora Stanislav Bella.

Národné stretnutie mládeže R13 predstavuje celoslovenské podujatie, ktoré je alternatívou pre slovenskú mládež, ktorá v júli 2013 nepocestuje na Svetové dni mládeže do Ria de Janeira. Pri odhadovaní počtu potenciálnych účastníkov biskup Galis povedal aj hornú hranicu 5 tisíc mladých ľudí. Ján Pavlík na otázku našej 24-ky, či mesto aj takýto počet zvládne, zareagoval: „Mesto je pripravené na to, aby sme zvládli akúkoľvek veľkú skupinu ľudí. Na prípravu máme rok, a teraz to začne.“

Súvisiaca správa: http://www.ruzomberok24.sk/clanky?…

ruzomberok24/ komunikačný tím SDM 2013

RK nsm 2013
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM