Samospráva

Mesto dostane od štátu menej peňazí. Získa ich aj z iných zdrojov?

Zlá finančná situácia Mesta nedovolila poslancom zaradiť na rok 2014 žiadne nové investície. Primátor Ján Pavlík sa spolieha na prebytok z minulého roka. Predseda finančnej komisie Michal Slašťan upozorňuje na výpadok peňazí z externých zdrojov a grantov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto dostane od štátu menej peňazí. Získa ich aj z iných zdrojov?
Foto: Jozef Milan

„Oproti roku 2011 dostaneme od štátu o 1,6 milióna eur menej. Keď budeme poznať výsledok hospodárenia mesta za rok 2013, z ktorého zistíme, či ostali peniaze, prerozdelíme ich na ďalšie potrebné investície,“ povedal Ján Pavlík pre portál liptov.sme.sk.

V správe sa ďalej konštatuje, že Ružomberčania by sa mali pripraviť na viaceré málo príjemné zmeny, ako škrtanie v mestskej autobusovej doprave, školstve, zvýšenie dane z ubytovania alebo obmedzenie dostupnosti veľkokapacitných kontajnerov. O desať percent menej dostanú od mesta aj športové, kultúrne a spoločenské organizácie.

Ako posunúť Mesto dopredu

Predseda finančnej komisie Michal Slašťan na rokovaniach MsZ dlhodobo upozorňuje na to, že sa nemožno spoliehať len na príjmy zo štátu či daní, peniaze treba hľadať aj inde.„Nemôžeme ignorovať absolútny výpadok peňazí z externých zdrojov a grantov. Máme pred sebou nové programové obdobie Európskej únie pre roky 2014 až 2020, preto by sme mali robiť všetko pre to, aby sme peniaze získali aj z európskych zdrojov a mesto sa posunulo ďalej,“ povedal Michal Slašťan.

Súvisiaci príspevok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…niaze-168894

zdroj: liptov.sme.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM