Jozef Milan Samospráva

Mesto a Mondi SCP sa dohodli na projektoch pre rok 2013

Po podpísaní dohody o naplnení Memoranda o spolupráci pre rok 2013 sa zástupcovia vedenia Mesta Ružomberok a Mondi SCP v júli opätovne stretli, aby sa dohodli na konkrétnych investičných projektoch, ktoré v roku 2013 celulózo–papierenský výrobca podporí priamou finančnou pomocou.

Ilustračný obrázok k článku Mesto a Mondi SCP sa dohodli na projektoch pre rok 2013
Foto: Jozef Milan

Na základe ostatnej dohody bude Mondi SCP v roku 2013 spolufinan­covať okrem projektu revitalizácie územia pri Partizánskej matke na sídlisku Roveň aj rekonštrukciu materskej škôlky Za dráhou, dostavbu polyfunkčného ihriska v Čutkovskej doline, ihrísk v Bielom Potoku a v Hrabove,a tiež revitalizáciu oddychového areálu na Klačne. Táto spoločnosť tak prispeje mestu a jeho obyvateľom v tomto roku sumou 150 000 EUR. Všetky projekty boli vopred konzultované aj s poslancami mestského zastupiteľstva v Ružomberku.

„Som veľmi rád, že sa nám spoločne s Mondi SCP podarilo investovať v tomto roku do projektov, ktoré sú zamerané na voľný čas, šport, ale aj na oblasť školstva. Považujem to za veľký prínos pre mesto, jeho obyvateľov aj návštevníkov a verím, že takáto prospešná spolupráca bude pokračovať aj v nasledujúcich rokoch,“ povedal primátor mesta Ján Pavlík.

Na stretnutí bola vyhodnotená aj minuloročná spolupráca, v rámci ktorej Mondi SCPprispelo na rekonštrukciu Materskej škôlky na Bystrickej ceste, a tiež na vybudovanie troch detských ihrísk v lokalitách Baničné, Polík a Plavisko.

„Navrhnuté projekty sme radi podporili, pretože smerujú do trvalého zlepšenia infraštruktúry pre občanov mesta. Osobne si cením toho, že vedenie mesta má víziu aj odvahu realizovať aj väčšie a koncepčné projekty,“ vyjadril sa prezident spoločnosti Mondi SCP Roman Senecký.

Pre rok 2013 boli zvolené projekty orientované na podporou zdravého životného štýlu, športu, podporu zdravia a rodiny, aby boli prínosom pre čo najširšiu vrstvu obyvateľov. Projekty budú realizované v tomto roku, s revitalizáciou sídliska Klačna sa počíta aj v roku 2014.

Zoznam podporených projektov v roku 2013:

  • Partizánska matka – revitalizácia parku 50 000,00 €
  • Rekonštrukcia Materská škola –ul. Za dráhou (2. Etapa) 20 000,00 €
  • Športovo-oddychový areál – Klačno 40 000,00 €
  • Ihrisko – Hrabovská dolina 10 000,00 €
  • Viacúčelové ihrisko – Biely potok 10 000,00 €
  • Viacúčelové ihrisko – Čutkovská dolina 20 000,00 €
  • Spolu:150 000,00 €

Zdroj: Michaela Milá, hovorkyňa mesta

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM